perjantai 29. syyskuuta 2023

Naavametsän viikko 39

 Maanantaina 1-2-vuotiaat ottivat tuokiollaan palloilua isoilla ja pienillä palloilla. Lisäksi ryömittiin putkea pitkin sekä rummutettiin ämpärirummuilla. 

2-3-vuotiaat puolestaan ottivat muovailuvahat pitkästä aikaa käyttöön! Mitä kaikkea vahasta saakaan tehtyä? Ainakin sitä on kiva veitsellä leikata pienempiin osiin.


4-5-vuotiaat tekivät kädentaidoissa omat viirit. Viiri väritettiin mieluisilla väreillä ja ne kiinnitettiin kaikki samaan naruun, joka ripustettiin leppariin katonrajaan. Upeita värejä! 



Tiistaina 1-2-vuotiaat olivat kuvasuunnistuksessa. Huoneeseen oli piilotettu erilaisia kulkuvälineiden kuvia, jotka yhdessä etsittiin ja nimettiin. Löysimme ainakin helikopterin, laivan, polkupyörän, paloauton ja muita autoja. 

2-3-vuotiaat käsittelivät yhdessä tunnetaitoja aikuisen kanssa kirjaa lukemalla. 

4-5-vuotiaat leikkivät yhdessä vuorovaikutusleikkejä. Mukavaa riitti useamman leikin parissa. 


Keskiviikkona oli syksyn ensimmäinen kynttilähetki. Aiheena oli Mikkelinpäivä ja kuinka olla kiva kaveri.

Torstaina meillä oli musiikkia. Pienempien musiikilla lauloimme käsinukkejen avustuksella Piippolan vaarin, moikkasimme leppäkerttua, etsimme varpaita ja rummutimme sadepisaroita ämpärirummulla. 3-5vuotiailla oli musiikissa syksyisiä lauluja.


Kenen nämä varpaat on?


Perjantaina 1-2-vuotiailla oli leikkiä. Olimme majassa ja autoimme nukeille vaatteet päälle ja lähdimme metsään retkelle. Lauloimme myös hieman.

2-3-vuotiailla oli ulkoliikunnassa muun muassa keihään heittoa ja estejuoksua sekä piilotettujen kuvien etsintää.


4-5-vuotiaat pelasivat Tieto, taito & temppu-peliä. Säännöt kun saatiin selville niin hyvin hommat sujui! 


Tänään oli myös Huiske-tuokio minieskareilla. Luettiin satu Rakas ystäväni Lyy ja keskusteltiin ystävyydestä. Sitten pohdittiin väittämiä, olivatko ne totta; ystävä ei jätä pulaan, ystävä puhuu rumasti, ystävä voi leikkiä myös muiden kanssa? Sen jälkeen harjoiteltiin kirjain s ja kuunneltiin eri sanoista, suhiseeko niissä s. Kokeiltiin tehdä omasta kehosta s-kirjaimen muotoinen ja piirrettiin s-kirjaimella alkavia sanoja. 

Naavametsä toivottaa oikein mukavaa viikonloppua!