perjantai 6. lokakuuta 2023

Naavametsän viikko 40

 Maanantaina koko ryhmällä oli syksyinen satuhieronta. Lapset kävivät yksitellen patjalla makoilemassa ja aikuinen luki tarinan Pikku peikko ja lapsen luvalla piirsi tarinan lapsen selkään sormellaan. 

Tiistaina meillä oli lelupäivä jonka teemana oli pehmoeläimet. Omat lelut pääsivät myös osallistumaan toimintaan jumppahetkessä. Omaa lelua kuljetettiin eri tavoin; jalkojen välissä, kainalossa, pään päällä ja selässäkin. Jumpan päätteeksi otettiin lelu kainaloon ja makoiltiin yhdessä loppurentoutuksessa kuunnellen rauhallista kappaletta hämärässä. Eläinpehmot kuuluivat myös meneillään olevaan eläinten viikkoon. 



Keskiviikkona lauloimme kala-aiheisia lauluja ja leikimme leikkiä piirissä, jossa hauki yritti napata lasten varpaat! Sen jälkeen etsimme toiseen huoneeseen piilotettuja kalamuistipelin kaloja! Niitä löytyi lopulta ympäri huonetta yhteensä 21 kappaletta.


Torstaina oli katsomuskavatusta jossa aiheena oli kaste. Aluksi leikittiin leikki jossa musiikin soidessa liikuttiin tilassa. Kun musiikki lakkasi, käytiin koskemassa kaveria aikuisen antaman ohjeen mukaan, esimerkiksi käsi olkapäälle. Sen jälkeen jokainen sai käydä viemässä oman nimensä alkukirjaimen siniselle kankaalle, joka kuvasti vettä. Keskusteltiin siitä mitä kasteessa tapahtuu, miksi vauvalla on kastemekko, millaisia ovat raamattu ja kastekynttilä ja kuka nimiäiset tai kasteen suorittaa.



Perjantaina 1-2-vuotiaat nimesivät ja matkivat eläimiä käsinukkejen avulla. Sitten vietiin käsinukke vastaavan eläinkuvan luokse, jonka jälkeen vielä vietiin aikuiselle se eläin mikä nimettiin. 


2-3-vuotiaat tekivät kädentaidoissa syksyisen sieni- ja lehtiaskartelun. Sienet ja lehdet liimattiin paperille ja laitettiin esille.


4-5-vuotiaat tutkivat ja nimesivät sieniä jonka jälkeen tekivät vielä väritystehtävän aiheeseen liittyen. 


Minieskareilla oli myös Huisketta. Kerrattiin tarina Rakas ystäväni Lyy ja harjoiteltiin numerot 5 ja 6. Tutkittiin kuvasta, mitä sieltää löytyy uusien opittujen lukujen verran. Harjoiteltiin oikeaa ja vasenta Jäädy-leikin avuin, sekä tehtiin kynätehtävä jossa käytiin läpi käsitteet oikea, vasen, yläpuolella ja alapuolella. 

Mukavaa viikonloppua!