perjantai 22. syyskuuta 2023

Naavametsän viikko 38

 Maanantaina meillä oli kaikkien yhteinen pöytäteatteri. Tarinana oli Kolme-Mikko pukkia ja peikko. Klassikko tarina josta lapset tuntuvat aina pitävän! 

Pikku pukki Bää bää kipitteli sillalla…

Tiistaina 4-5-vuotiaat lähtivät käymään Röllissä katsomaan esitystä nimeltä Leppäkerttu jolla ei ollut pilkkuja. Esitys kesti noin 35 minuuttia ja lapset sekä aikuiset olivat siitä tykänneet! 1-3-vuotiaat viettivät päiväkodilla leikkipäivää :) 


Keskiviikkomme alkoi perheiden yhteisellä aamupalalla. Tarjolla oli puuroa, kahdenlaista leipää, kalkkunaleikettä, juustoa, kasviksia ja jälkiruuaksi keksejä. Aikuisille toki myös kahvia ja teetä.



Aamupalan jälkeen 1-2-vuotiaat leikkivät yhdessä, soittivat ämpärirumpuja  ja etsivät eläinkuvia.

Piippolan vaarilla oli talo!

3-vuotiailla oli vuorostaan vuorovaikutusleikkejä. Kuljettiin muun muassa putkea pitkin ja kannettiin hernepusseja eri kehonosilla.



4-5-vuotiaat käsittelivät kielten rikasta maailmaa muun muassa arvoituksien avulla. Mikä eläin matelee? Mikä eläin lentää yöllä? Millä eläimellä on sarvet? Harjoiteltiin myös riimipareja sekä leikittiin vahtikoira-leikki. 

Torstaina musiikissa 3-4-vuotiaat lauloivat syksyyn kuuluvia lauluja, esimerkiksi Sataa sataa aina vaan. 1-2-vuotiaiden musiikissa soudettiin, etsittiin varpaita, köröteltiin sekä rummuteltiin ämpäreitä sadepisaroiden tahtiin. 


Torstain vapaissa leikeissä oli leikki, jossa oli kolme kuningasta ja kaupunki.

”Ota blogiin kuva! Me ollaan kuninkaita.” 


Torstaina oli myös minieskareiden Huiske. Siellä luettiin satu määräysvaloista ja sen jälkeen keskusteltiin mitä sääntöjä päiväkodissa on. Opeteltiin luvut 3 ja 4. Sitten järjesteltiin leluja riviin suuruusjärjestyksessä pienimmästä suurimpaan, pehmeimmästä kovimpaan ja kivoimmasta tylsimpään. Leluja oli neljä ne sai itse valita. Lopuksi kuunneltiin aakkoslaulu kaikista suomenkielisistä aakkosista.


Perjantaina 1-2-vuotiailla oli satu ja puuhailuhetki. Katseltiin erilaisia kuvia kuvakirjasta ja rakenneltiin palikoilla. 3-vuotiailla oli draamaleikkiä. Metsässä oli maja, nuotioita ja rannalta pääsi laivojen kyytiin. 

Laivassa kapteeni Krokotiilin kanssa.

4-5-vuotiailla oli sisäliikuntaa. Lapselle annettiin ohjeeksi viedä hernepussi sanotun eläimen luokse, kun oli ensin ryöminyt tunnelista. Harjoiteltiin myöskin kuperkeikan tekemistä ja kerättiin sieniä eli hernepusseja yksitellen omalle alustalle. Lopuksi laskettiin montako sientä jokaisella on. Loppurentoutuksena kuunneltiin rauhallista musiikkia.



Oikein mukavaa viikonloppua kaikille!