perjantai 1. syyskuuta 2023

Naavametsän viikko 35

 Maanantaimme alkoi kädentaidoilla. 1-2-vuotiaat tuputtelivat sapluunan avulla leppäkerttuja, väreinä tietenkin punainen ja musta. 


3-vuotiaat harjoittelivat kynäotetta ja värittelivät puuväreillä erilaisia ötököitä. Kuvista löytyi ainakin leppärttuja ja toukkia. 


4-5-vuotiailla oli myöskin kädentaitoja. He tekivät luonnonmateriaaleja hyödyntäen ihanan oranssit ketut, upeita! Tiistaina 1-3-vuotiaat viettivät leikkipäivää. Rakennelmia palikoista, nukkejen hoitamista ja runsaita ruoka-annoksia. 4-5-vuotiaat tekivät leikkien lisäksi kynätehtävissä hahmotusharjoituksia. 


Keskiviikkona oli vihdoin hartaasti toivottu lelupäivä. Omiksi leluiksi oli valikoitunut niin paljon autoja, että haimme automaton varastosta. Siitä syntyikin hieno leikki, kun palikoista rakennettiin autokaupunkiin taloja. Myös nukkeja, hevosia ja palloja löytyi omina leluina, joita kohteliaasti lainattiin myös kaverille. 

Torstaina meillä riitti taas tekemistä. 1-2-vuotiaista osa teki leppäkerttua tuputtamalla ja osa väritti liiduilla Pipsa Possu-aiheisia värityskuvia. 

3-vuotiaat tekivät tavaroiden lajittelua ohjeen mukaan. Sitten oli yksi, kaksi ja kolmeosainen ohje, jonka mukaan tavaroita vietiin tuolin alle, päälle, taakse tai eteen. 4-5-vuotiaat viettivät vuorostaan leikkipäivää. Kun muut lähtivät jo ulkoilemaan, minieskarit lukivat Huiske tarinan ja harjoittelivat kirjaimen A. 


Perjantaina 1-2-vuotiaat etsivät huoneeseen piilotettuja Pipsa Possu-aiheisia kuvia, jotka he olivat edellisenä päivänä värittäneet. Sen jälkeen hieman laulettiin ja köröteltiin. 

3-vuotiaat tekivät auto-aiheista sisäliikuntaa. Liikuttiin kuin erilaiset autot ja laivat sekä lentokone. Liikennevaloilla tietyn värin kohdalla tehtiin erilaisia liikkeitä. Kerättiin myös bensaa eli hernepusseja koriin. Laulettiin myös muutama liikuntalaulu: metrolla mummolaan, pienen pieni veturi sekä bussilaulu. Lopuksi rentouduttiin autopesulassa. 

4-5-vuotiaat lähtivät päiväkodin takana olevalle kentälle ulkoliikuntaan. Pompittiin pallon tahtiin alkulämmittelyksi ja sitten lähdettiin kuljettamaan jalkapalloa mutkitellen kartioiden läpi. Sitten heitettiin palloa ja keräiltiin palloja pallosateen jäljiltä. Loppuleikkinä oli kuka pelkää ötökkää! Naavametsä toivottaa ihanaa viikonloppua kaikille :)