torstai 5. syyskuuta 2024

Vasusta vauhtia viikko

 Viikolla vietettiin Vasusta vauhtia viikkoa, jonka teemana on lasten matemaattinen ajattelu. 

Maanantaina 1-2 -vuotiaat rakensivat palikoilla torneja, ja parhaillaan tornit nousivat 8 palikan suuruisiksi!

3 -vuotiaat rakensivat torneja mallin mukaan ja harjoittelivat yksi yhteen vastaavuutta lukumäärillä 1-3.


4-5 -vuotiailla oli matikkaleikeissä lajittelua. Lapset lajittelivat vuodenaika kuvakortteja sekä leikkivät portinvartija leikkiä. Portinvartijassa lapset jaettiin kahteen ryhmään erilaisilla perusteilla, ja lasten tuli keksiä syy ryhmien jakoon, kuten kuviolliset ja kuviottomat sukat, hiukset kiinni tai auki jne.


Tiistaina 1-2 -vuotiaat harjoittelivat palapelien tekemistä aikuisen avustuksella.


3-4 -vuotiaat pelasivat jätskinoppapeliä. Nopassa oli silmäluvut 1-3, jonka mukaan lapset saivat liikkua pelilaudalla kohti jäätelöä.

5 -vuotiailla oli minieskarilla erilaisia matemaattisia käsitteitä, kuten kevyempi ja painavampi, pienempi ja suurempi sekä hitaampi ja nopeampi. Minieskarit tekivät käsitteisiin liittyvät kynätehtävät.

Keskiviikkona 1-2 -vuotiaiden satuhetkellä kuunneltiin kirja Ensimmäinen kuvallinen numerokirjani, ja lapset laskivat yhdessä aikuisen kanssa kirjasta löytyviä asioita.

3 -vuotiaat satuhetkellä kirjana oli Kolme pientä porsasta. Satuhetkellä lapset kuuntelivat sadun ja laskivat lukumääriä 1-3.

4-5 -vuotiailla oli vuorovaikutusleikkiä. Vuorovaikutusleikissä oli viikon teemaan sopivasti mahdollisimman korkean tornin rakentamista sekä tornin rakentaminen mallin mukaan. Kolmas leikki oli Kapteeni käskee.


Torstaina Naavametsässä vietettiin musiikkipäivää. Musiikissa lauluissa sekä pienillä että isoilla oli laskentalauluja & -loruja, kuten Pikku jänö nukkuu.

Perjantaina vietetään leikkipäivää. Leikkien lomassa näkyy myös lasten matemaattinen ajattelu, kun asioita luokitellaan eläinryhmän tai värin mukaisesti sekä kolmelle kanalle annetaan kolme omenaa.

Naavametsä toivottaa hyvää syksyn alkua.