perjantai 13. syyskuuta 2024

Liikenneturvallisuusviikko

 Viikolla vietettiin liikenneturvallisuusviikkoa. 

Maanantaina lapset askartelivat kaupunkileikkiin taloja maitopurkeista tuputtamalla valitsemallaan värillä ikkunat kerrostalona toimivan maitopurkin kylkiin.

Lapset saivat maanantaina värittää mallin mukaisesti liikennemerkkejä, ja pienimmät värittivät liikennevalot.

Tiistaina 1-2 -vuotiaat liikkuivat liikenneteemaisten kuvien parissa, kun he etsivät tilaan piilotettuja kulkuneuvokortteja, lauloivat ja leikkivät Autot vanhanaikaiset. Lapset ajoivat autoa lautasratilla harjoitellen pysähtymistä liikennevalon avulla. Vihreällä valolla sai liikkua ja punaisella piti pysähtyä.



3-4 -vuotiaat kuuntelivat liikenneaiheisen tarinan.

5 -vuotiailla oli minieskarituokio. Minieskarituokiolla oli uusi Huiskepuun tarina, jonka avulla minieskarit harjoittelivat I -kirjaimen piirtämistä ja piirsivät I-kirjaimella alkavia asioita.

Keskiviikkona Naavametsäläiset kävivät kävelyretkellä lähiympäristössä tutustumassa liikennesääntöihin, liikenteessä kulkemiseen sekä liikennemerkkeihin. Lapset pääsivät näkemään läheisen tietyömaan.

Torstaina 1-2 -vuotiaat musisoivat auto- ja liikenneaiheisten laulujen mukana, kuten Bussilaulu ja Autolla ajetaan varovasti. 

3 -vuotiailla oli ohjattua leikkiä, ja he pääsivät aikuisen kanssa leikkimään PetShopeilla.

4-5 -vuotiaat jatkoivat vuorovaikutusleikkiä. Vuorovaikutusleikissä leikkeinä oli tällä kertaa Laiva on lastattu sekä patsasleikki, missä tuli pysähtyä musiikin loppuessa. Tuokion lopuksi lapset käärittiin vilttiin.

Perjantaina oli nukketeatteri. Lapset kuulivat sadun Karhunpoika syyskävelyllä, missä käytiin läpi suojatien ylittämistä oikeaoppisesti sekä tärkeyttä olla valppana liikenteessä.

Viikolla olemme löytäneet touhujen ja leikkien lomassa syksyn merkkejä, kuten retkellä kärpässienen ja omalla pihalla lapset ovat haravoineet lehtiä.