perjantai 20. syyskuuta 2024

Syyskuun kolmas viikko

 Maanantaina 1-2 -vuotiailla oli kielituokio, jossa lapset miettivät, millaisia ääntä erilaiset eläimet ja kulkuneuvot pitävät. Kielituokiolla laulettiin myös Minä olen koira -laulu eri eläimillä.

3 -vuotiailla oli kehotunnekasvatusta. Tuokion teemana oli tunteet, jonka johdosta lapset katsoivat erilaisia tunnekortteja ja nimesivät tunteita, sekä kuuntelivat tarinan Räyhä Ravun kiukkupuuskasta. Hauskinta tuokiolla oli kuitenkin hymy- ja surunaaman avulla kertoa, onko jokin asia kivaa vai ei kivaa, esimerkiksi töniminen tai kaverin kanssa leikkiminen.

4-5 -vuotiailla oli viimeinen vuorovaikutusleikki. Vuorovaikutusleikissä oli lasten toivoleikkejä, ja toiveleikeiksi valikoitui patsasleikki, ämpärileikki sekä kapteeni käskee. 

Tiistaina 1-2 -vuotiaat harjoittelivat leikki- ja kaveritaitoja leikkimällä yhdessä dubloilla. Dubloleikit sujuivat oikein hienosti ja lapset jaksoivat keskittyä pitkään leikkiin aikuisen seurana.


3-4 -vuotiailla oli digitaitoja. Digitaidoissa lapset saivat ottaa haluamastaan lempilelusta valokuvan, ja kertoa, miksi he valitsivat juuri kyseisen lelun.

5 -vuotiailla oli minieskarituokio. Minieskarituokiolla lapset lajittelivat koti- ja villieläimiä, ja tekivät niihin  liittyvän väritystehtävän.

Keskiviikkoaamuna oli perheiden yhteinen aamupala.

Aamupalan jälkeen vuorossa oli katsomuskasvatusta aiheena syntymä ja kaste. Lasten kanssa juteltiin omista nimistä, ja jokainen sai etsiä oman nimensä ensimmäisen kirjaimen siniseltä kankaalta. Lopuksi laulettiin jokaiselle Onko nimi täällä -laulu.


Torstaina 1-2 -vuotiailla oli kehotunnekasvatusta. Tuokiolla teemana oli tunteet, ja niihin tutustuttiin laulujen Miltä tuntuu nallesta sekä Iloinen ja vihainen avulla. Lopuksi lapset saivat musiikkimaalata Feel and Play sovelluksen avulla.

3 -vuotiailla oli ohjattua leikkiä, missä he leikkivät Siilivaarin syntymäpäiviä, ja harjoittelivat leikkitaitoja ja pitkäkestoista leikkiä.

5 -vuotiaat askartelivat siilin. Siiliaskartelussa lapset harjoittelivat saksien käyttöä ja saivat maalata siilille piikit haarukkapainannalla.


Perjantaina oli musiikkipäivä, missä lauleltiin syyslauluja, rummutettiin ämpärirumpuja ja kehorytmiteltiin.


Mukavaa syksyn odotusta!