perjantai 27. syyskuuta 2024

Syyskuun viimeinen viikko

 Maanantaina koko ryhmä liikkui ulkona omalla pihalla värisuunnistuksen avulla. Ensimmäisenä tehtävänä oli etsiä luonnosta syksyn värejä väripallojen avulla. Toisena tehtävänä lapset saivat värikorttien avulla hakea oikean värisen pallon.


Tiistaina oli leikkipäivä. Lapset saivat leikkiä luovia leikkejä ja harjoitella pitkäkestoista leikkiä. Suosikkitouhuksi päivän leikeissä muodostui dubloleikki.



Keskiviikkona 1-2 -vuotiaat jumppasivat harjoitellen liikettä ja taukoa. Leikkeinä tuokiolla oli punainen ja vihreä valo, missä lapset saivat ajaa autolla vihreän valon palaessa ja punaisen valon palaessa tuli pysähtyä. Samaa lapset harjoittelivat laulujen Mä olen robotti sekä Mun jalat kulkee näim avulla.

3-4 -vuotiaat muovailivat.

5 -vuotiailla oli minieskarissa lukumäärät 3 ja 4. Tehtävänä oli etsiä kuvasta asioita, joita oli 2, 3 tai 4 kappaletta. Lisäksi lapset saivat piirtää jotain mitä on 1, 2, 3 tai 4 kappaletta.

Torstaina 1-3 -vuotiaat askartelivat sateenvarjon. Askartelussa he saivat kokeilla silkkipaperin repimistä ja laittaa silkkipaperipaloja kontaktimuovin päälle, mistä muodostui kauniin väriset sateenvarjot.

4-5 -vuotiailla oli kehotunnekasvatusta. Tuokion aiheena oli tunteet, missä lapset kuuntelivat kirjan Fanni ja suuri tunmemöykky, ja keskustelivat tunnemöykystä, ja kuinka siitä voi päästä yli. Lapset katsoivat tunnekuvia, harjoittelivat eri tunteiden ilmeitä ja lauloivat tunteista.

Perjantaina 1-3 -vuotiailla oli pelipäivä. Pienimmät lapset harjoittelivat palapelin tekemistä ja isommat pelasivat etanapeliä, missä nopan väri kertoi, mikä etana sai edetä.


4-5 -vuotiailla oli kielituokio. Tuokiolla lapset tunnistivat eläimiä, matkivat niiden ääniä ja harjoittelivat riimittelyä. Lapset leikkivät vahtikoiraleikkiä, missä yhdellä lapsella oli kulkunen selän takana, ja vahtikoirana olevan lapsen piti kuuntelemalla tietää, kenellä kulkunen on. 

Sateista viikonloppua kotiväelle. ☔️