perjantai 30. elokuuta 2024

Elokuun viimeinen viikko

 Maanantaina vietimme lelupäivää. Jokainen lapsi sai tuoda kotoaan valitsemansa lelun päiväksi päiväkotiin. Ennen ruokaa piirillä lapset saivat vuorollaan kertoa jotain omasta lelustaan aikuisen avustuksella.



Sisäleikeissä isoimmat ovat sukeltaneet Harry Potterin maailmaan uusien Harry Potter -teemaisten pikkulegojen avulla.


Alkuviikosta vauhditimme ulkoleikkejä lasten vapaaehtoisella liikunnalla aikuisen johdolla. Lapset innostuivat juoksemaan pihaa ympäri aikuisen kellottaessa aikaa ja tanssiessa musiikin, kuten Fröbelin palikoiden Sutsisatsisatsaa mukana.


Tiistaina 1-2 -vuotiaat askartelivat syksyn lehden tuputtamalla sapluunan avulla.


3 -vuotiaat viettivät leikkipäivää.

4-5 -vuotiailla oli kehotunnekasvatusta. Kehotunnekasvatuksessa lapset tutustuivat kehonosiin nimeten niitä, ja puhuen tyttöjen ja poikien erosta ja keskustelemalla uimapukusäännöstä. Lapset pelasivat kehonosamuistipeliä, ja laittoivat ohjeen mukaan kehonosan siniselle ympyrälle.


Keskiviikkona 1-2 -vuotiailla oli liikuntaa. Liikunnassa lapset saivat vieritellä ja heitellä palloja sekä yrittää keilata keiloja pallojen avulla.



3-4 -vuotiailla draamaleikkiä. Leikissä Siili-vaari vei lasten leikkimät eläinkäsinuket retkelle piknikille. Piknikillä eläimet söivät herkullisia eväitä viltin päällä, ja tutkivat ympäristöä ja löysivät erilaisia luolia.

5 -vuotiailla oli minieskarituokio. Minieskareilla oli Huiske-tarina, missä Huiskepuuhun muutti kaksi uutta kaveria. Tarinan avulla he tutustuivat kirjaimeen A ja numeroihin 1-2. Tuokion lopulla lapset tutustuivat käsitteisiin oikeaan ja vasempaan tehtävän avulla.


Torstaina 1-2 -vuotiaat viettivät leikkipäivää.

3 -vuotiaat askartelivat. Askartelussa lapset painoivat lehtiä eri syksyn väreillä. Askartelun lomassa lapset tutkivat, mitä tapahtuu, kun sekoittaa punaista ja keltaista.


4-5 -vuotiailla oli liikuntaa Emolan kentällä. Kentällä lapset heittivät turbokeihästä, juoksivat estejuoksua, esterataa ohjeen mukaisesti ja ottivat aikaa, kuinka nopeasti he juoksivat. Matkalla kentälle lapset tutkivat syksyn merkkejä.



Torstai-iltapäivällä vietettiin perheiden yhteistä iltapäivää Röllin pihalla. Pihalla oli suunnistusta Muumiperheen kuvilla, eväsretki ja vapaata leikkiä. Kiitos kaikille iltapäivään osallistuneille. 


Perjantaina 1-3 -vuotiaat kävivät retkellä. Retkellä lapset saivat heitellä ja potkia palloja, heitellä turbokeihästä sekä hyppiä pieniä esteitä.



4-5 -vuotiaat jatkoivat vuorovaikutusleikin parissa. Vuorovaikutusleikissä oli ämpärileikki, jossa musiikin loputtua laitettiin annettu kehonosa ämpäriin ja käsitorni, jossa käsiä pinottiin päällekkäin sekä ohjeen mukaan laitettiin palikoita oikealle eläimelle.

Naavametsä toivottaa hyvää viikonloppua.