perjantai 4. lokakuuta 2024

Lokakuu alkaa

 Maanantaina Naavametsässä aloitti lastenhoitajaopiskelija, joka on ryhmässä seuraavat kaksi kuukautta. 

Maanantai oli 1-3 -vuotiaille leikkipäivä tutustuen opiskelijaan ja harjoitellen kaveritaitoja.

4-5 -vuotiailla oli matemaattisia leikkejä, missä he laittoivat esineitä pienimmästä suurimpaan sekä harjoittelivat leikkien käsitteitä samanlainen ja erilainen. Lasten tuli keksiä jotain yhteistä kaverin kanssa, kuten samanväriset vaatteet, kuviolliset sukat jne. Ja viimeisessä leikissä lasten tekemä jäätelöannos ei saanut olla samanlainen kuin kaverilla.


Tiistaina 1-2 -vuotiailla oli kielituokio. He harjoittelivat tuttujen eläinten ja kulkuneuvojen ääniä kuvien ja laulujen avulla.

3-4 -vuotiailla oli liikunnalisia leikkejä, missä harjoiteltiin ohjeen mukaan toimimista. Leikkeinä oli hedelmäsalaatti sekä piirikoulu, missä keskellä olija sai vuorollaan näyttää liikkeen, minkä muut tekivät. Lopuksi rentouduttiin pallohieronnan avulla.

5 -vuotiailla oli minieskarituokio. Minieskarissa harjoiteltiin kirjainten tunnistamista erilaisten harjoitteiden avulla.

Keskiviikkona 1-2 -vuotiailla oli kehotunnekasvatusta aiheenaläheisyys ja itsetunto. Tuokiolla lapsen kädestä piirrettiin kuva vahvuuskädeksi, ja tämän jälkeen laulujen myötä aikuinen silitteli lapsia ja lapset silittelivät toisiaan. Lopuksi jokainen pääsi aikuisen syliin laulamaan Laiva-laulun.

3 -vuotiailla oli kielituokio, missä lapset nimesivät kuvassa olevia esineitä. Toisena tehtävänä oli tunnistaa, mistä kuvasta oli kyse annetun vihjeen avulla.

4-5 -vuotiaat askartelivat halloween teemaiset lepakot ja haamut.

Torstaina 1-2 -vuotiaat jumppasivat harjoitellen samalla ohjeen kuuntelua. Ensimmäisenä tehtävänä oli hakea annetun värin värinen pallo aikuiselle. Toisena leikkinä oli pallosade, missä lapset keräsivät sataneet pallot takaisin.

3 -vuotiailla alkoi vuorovaikutusleikki. Vuorovaikutusleikissä lasten kädet piirrettiin paperille ryhmän tunnukseksi. Leikkeinä oli kottikärrykävely sekä pullaleikki, missä lapsista leivottiin pullaa.

4-5 -vuotiaat jumppasivat pallojen kanssa. Ensimmäisenä tehtävänä oli kuljettaa palloa parin kanssa annetun ruumiin osan välissä, esim mahan välissä. Ja toisena oli temppurata, mikä tuli suorittaa annetun ohjeen mukaan.


Perjantain leikkien lomassa lapset harjoittelivat kaveri- ja leikkitaitoja sekä pitkäkestoista leikkiä.

Ulkona leikkejä on löytynyt viilenevistä syyskeleistä huolimatta ja pihalle pudonneita lehtiä on ollut kiva haravoida suureksi lehtikasaksi.

Mukavaa lokakuun alkua kotiväelle.