perjantai 2. helmikuuta 2024

Naavametsän viikko 5

 Maanantai käynnistyi ohjatuin leikein. 1-2-vuotiailla oli vuorovaikutusleikkejä. Maalailimme toisillemme pensseleillä mielikuvitus kasvomaalauksia. Pensseli hiukan kutitteli ja aikuisen kasvoihin oli hauska hivellä siveltimellä. Tasapainottelimme pientä tyynyä pään päällä ja köröttelimme tuttujen suosikkilaulujen tahtiin.

3-vuotiaat olivat junaleikissä. Junalla matkustettiin matkalippujen kanssa ja kohteena olivat ainakin Tanska ja lego-leikki. 

4-5-vuotiaat tekivät kädentaidoissa lumiukkoaskartelut. Lumiukkoon tuli yhtä monta palloa, kuin omassa nimessä oli kirjaimia. Lisäksi sille liimattiin komea silinterihattu, porkkananenää unohtamatta.


Tiistaina vietimme yhteistä vapaiden leikkien päivää. Lisäksi 4-5-vuotiaat harjoittelivat sadutusta. Kahdesta kuvasta sai valita mieluisen ja aikuiselle kerrottiin, mitä kuvassa tapahtuu ja ketä siellä on. Sen jälkeen kuva vielä väritettiin tarkasti.

Keskiviikkona oli kynttilähetki jossa puhuttiin ystävyydestä. Ystävälle ja itsellekin tulee hyvä mieli, kun kaveria pyytää leikkiin mukaan! 


Torstaina päätimme viettää myöskin leikkipäivää. Yhdessä leikissä majasta lähdettiin vakoilemaan kavereita, kun taas toiseen majaan syntyi pieni vauva jota piti kantaa kantokopassa. Pikkulegoista rakenneltiin hienoja laivoja ja palapelejäkin ehdittiin tekemään useampia.

Perjantaina aiheena oli kestävä kehitys ja kierrätys. Liito-orava on pulassa, jos kaikki isot puut kaadetaan esimerkiksi tavaroiden raaka-aineeksi. Siksi esimerkiksi paperit ja vanhat sekä rikkinäiset huonekalut kannattaakin kierrättää! Meidänkään ei tarvitse ostaa kaikkia tavaroita tai leluja uutena. 

Sitten harjoittelimme kierrätystä yhteisesti lajittelemalla kuvia, jotka edustivat eri kierrätys vaihtoehtoja; kartonki, bio-jäte, metalli, muovi, paperi ja vaarallinen jäte.



Lopuksi teimme puu-jumpan, jossa mentiin matka siemenestä puuksi, runkona paperitehtaalle jossa meistä tehtiin paperia. Meihin kirjoitettiin ja päädyimme sanomalehtinä jonkun kotiin. Meitä luettiin, mutta sitten päädyimmekin paperinkeräykseen. Rekka-auton kyydissä menimmekin tehtaalle jossa muutuimme paperimössöksi ja meistä tehtiin uutta paperia! 


Minieskareilla oli Huiskeessa sadun kertaus, nimeltä Avaruuspaketti. Kerrattiin mitä planeettoja aurinkokunnasta löytyy videon avulla. Lopuksi tehtiin avaruusaiheinen värityskuva.

Hyvää viikonloppua!