perjantai 9. helmikuuta 2024

Naavametsän viikko 6

 Maanantaina teimme koko ryhmä omat junan vaunut. Lehdistä leikattiin mieluisia kuvia ja ne sitten liimattiin oman vaunun kyytiin. Kaikki vaunut laitettiin veturin perään ja näin saatiinkiin pitkä matkustajajuna! 


Puhuimme myös Runebergistä ja lauloimme Runebergistä kertovan laulun. Laulussa oli leikki, jossa kirjoitettiin runoja ja lopuksi hörpittiin torttukahvit.

Tiistaina oli saamelaisten kansallispäivä ja tutkimme millaisia ovat saamelaisten kansallispuvut, mitä värejä niistä ja saamelaisten lipuista löytyy. Kuuntelimme myös saameksi lauletun Lumiukkolaulun. Lopuksi katselimme pienen videon revontulista ja lauloimme yhdessä Renotulitanssin.



Muut lähtivät ulkoilemaan kun 1-3-vuotiailla alkoi KulttuuriKamelin järjetämä muskarihetki. Lapset pääsivät kokeilemaan ja soittamaan erilaisia soittimia ja käytiin muun muassa läpi eri kehonosia ja eläimiä.



Keskiviikkona vietimme vuoden ensimmäiset syntymäpäivät. Synttärisankari toi herkuiksi keksejä ja luimme myös hänen oma kirjan Pekka Töpöhäntä. Muutoin vietimme leikkipäivää. Majaleikit ovat edelleen yksi lempparileikeistä. Varastosta tuodut maatila ja niihin kuuluvat eläimet ovat ilahduttaneet kovasti tällä viikolla.

Torstaina tutkimme mediaviikkoon liittyen sanomalehtiä. Tutkimme Länsi-Savoa ja katsoimme netistä kuvia vanhoista lehdistä jopa sadan vuoden takaa. Sitten jokainen sai tehdä myös oman kansilehden Naavametsän sanomiin. 


Perjantaina oli jälleen odotettu oman lelun päivä. Paljon näkyi autoja, niin isoja kuin pieniäkin, leikkipuhelimia, puuhavihkoja, pehmoeläimiä ja yksi huuliharppukin! 

Minieskareilla oli Huiskeessa satu Siitäs sait ja harjoiteltiin kirjain T. Sadussa puun asukkaat tekivät lumipalloja kun oli tullut suojakeli. Minieskareilla oli omina lumipalloina värikkäät muovipallot, joita heiteltiin ämpäriin. Joka kierroksella ämpäri meni hieman kauemmas. Harjoiteltiin tavutus ja aikuinen kyseli kysymyksiä satuun liittyen. Lopuksi tavutettiin ja laitettiin sanan kohdalle yhtä monta palikkaa, kuin siinä oli tavuja.




Oikein mukavaa viikonloppua!