perjantai 16. helmikuuta 2024

Naavametsän viikko 7

 Viikkomme alkoi 1-2-vuotiaiden osalta maatilaleikillä. Tunnistimme eläimiä ja mietimme samalla mitä ääntä mikäkin eläin pitää. 

3-vuotiailla oli ystävänpäivä aiheisia kädentaitoja. Pienet sydämet teipattiin korttiin ja päälle maalattiin väreillä, jotka ystävistä tulevat mieleen: punainen ja vaaleanpunainen. Kuivumisen jälkeen sydämet napattiin irti ja niiden paikalle jäi valkoiset sydämet

Värit tuputeltiin korkin avulla.

4-5-vuotiaat tekivät omissa kädentaidoissaan ompelua ystävänpäivään liittyen. Korttiin ommeltiin langalla kauniit sydämet.



Tiistaina vuorossa oli mäenlaskua laskiaistiistain hengessä. Isommat lähtivät mäenlaskuun päiväkodin takana olevalle mäelle ja he kävivät samalla reissulla myös leikkimässä talvisessa ”Peikkometsässä”. Päiväkodin pienemmät jäivät omaan pihaan laskemaan yhdessä aikuisen kanssa liukureilla.  Hyvin luisti!


Keskiviikkona oli ystävänpäivä ja jakauduimme kahteen ryhmään pitämään musiikkia. Musiikilla laulettiin ystäviin liittyviä lauluja, esimerkiksi pieni lohikäärme, nalle se lähti piiriin ja minun ystäväni on kuin villasukka. 



Keskiviikkona minieskareilla oli myös Huisketta. He kertasivat sadun Siitäs sait. Tuokion aiheena oli aika. Kuvien avulla mietittiin mitä aikanon ja mitä päivän eri aikoina tapahtuu, esimerkiksi aamulla, päivällä, iltapäivällä ja illalla. Aamuisin herätään, syödään aamupalaa, iltaisin mennään nukkumaan ja niin edelleen.

Vapaissa leikeissä syntyi poliisiasema, joka myöhemmin muuttuikin matkailuautoksi! Näin meillä leikit elävät :)


Myös majat ovat jatkaneet suosiotaan.

Torstaina 1-2-vuotiailla oli kielituokiolla värilajittelua. Kävimme värit yhdessä läpi ja laitoimme oikean värisen lelun oikean väriseen kuppiin.


Ulkoilun yhteydessä 3-5-vuotiaat lähtivät käymään hiihtämässä. Lunta oli sadellut, mutta isommat aurasivat latuja nuoremmille. Hyvin sujui! 

Perjantaina leikittiin ja 3-5-vuotiaat kävivät omalla kielituokiolla. Pohdittiin mitkä kaksi esinettä liittyvät toisiinsa. Aikuinen antoi myös vihjeen jostain esineestä ja sen perusteella pääteltiin mikä se on. Sitten piti nimetä esimerkiksi kolme väriä tai kolme naavametsäläistä eli lueteltiin eri asioita tai esineitä mitkä liittyivät samaan käsitteeseen.


1-2-kävivät myös ulkoilun yhteydessä pienellä kävelyretkellä päiväkodin läheisyydessä. 

Mukavaa viikonloppua!