perjantai 26. tammikuuta 2024

Naavametsän viikko 4

 Maanantaina aloitimme puuhat 1-2-vuotiaiden kanssa kädentaidoilla. Painoimme punaisella ja vaaleanpunaisella maalilla sydämiä paperille lähestyvää ystävänpäivää ajatellen.

3-vuotiaat tekivät junaväristyskuvia. Todella hyvää hienomotorista harjoitusta! 


4-5-vuotiaat leikkasivat paperista erimallisia ja -muotoisia lumihiutaleita. Valmiit tuotokset laitettiin seinälle.



Tiistaina 1-2-vuotiaat jatkoivat kädentaitoja ja osa piirsi.

3-vuotiailla oli vuorovaikutusleikkejä. Suosikiksi muotoutui monelle ”nakkimakkara”, jossa kierittiin viltin sisään ja sieltä pois. Myös sanomalehtikasaan hautautuminen oli hauskaa.



4-5-vuotiaat matkasivat junaleikissä junan kyydillä Tanskaan sekä Japaniin. Matkakohteen sai itse valita. Tanskassa leikittiin legoilla ja Japanissa Petshopeilla. Junassa oli myös jokaisella oma henkilökohtainen matkalippu omalla kuvalla varustettuna! 




Keskiviikkona junaleikkiin lähtivätkin 1-2-vuotiaat. Matkaliput jaettiin ja matkustimmekin Korkeasaareen eläintarhaan. Sieltä löytyi ainakin lepakko, leijona, pöllö ja kettukin! 



3-vuotiaat harjoittelivat aikuisen johdolla tarinan kerrontaa. Aikuinen aloitti ja kysyi kysymyksiä, miten tarina voisi jatkua ja mitä voisi tapahtua. Tämä osoittautui hauskaksi puuhaksi!

4-5-vuotiaat lähtivät luistelemaan. Vaikka plussa kelejä olikin ollut, jää oli oikein hyvä pienen porukan luistelulle.

Torstaina 1-2-vuotiaat lukivat tarinan auttamisesta. Katsottiin myös pieni käsinukke-esitys aiheeseen liittyen. Toiselle voi tarjota apua ja sitä voi myös aina pyytää.

Sekä 3-vuotiaat että myös 4-5-vuotiaat lähtivät testaamaan missä kunnossa läheinen latu oli. Ilmeisen hyvässä, kun innokkaimmat jaksoivat hiihtää jopa 12 kierrosta! 






Perjantaina 1-3-vuotiaat viettivät leikkipäivää. 4-5-vuotiaat olivat satuliikunnassa Pupuperheen siivouspäivä. Kerättiin muun muassa tavarat pois tieltä ja puisteltiin pölyiset matot, köh!

Minieskarit kävivät vielä läpi viikon Huiske-tuokion. Satuna oli Avaruusraketti ja harjoiteltiin kirjain M. Kuunneltiin myös planeettalaulu ja käytiin läpi mitä planeettoja on. Lopuksi oli vielä sanarytmitehtävä. 

Hyvää viikonloppua!