perjantai 19. tammikuuta 2024

Naavametsän viikko3

 Viikko alkoi Jukurien vierailulla. Saimme myös vierailun päätteeksi käyneiden pelaajien kuvakortit nimikirjoituksilla ja jokainen lapsi sai yhden lipun Jukurien peliin. Kiitos Mikkelin Jukurit! 


Tiistaina 1-2-vuotiaat kävivät läpi tunnetaitoja käsinukkejen ja Pipsa puhehiiren avulla. Kaverilta ei saa repiä lelua kädestä, vaan pitää pyytää. Jos kinaa tulee, Pipsa voi tulla auttamaan sovittelemaan asian. 

3-vuotiaat tekivät kädentaitoja. Tehtiin komeat lumiukot pahvilautasista ja huovasta!


4-5-vuotiaat käsittelivät myös tunnetaitoja. Luettiin tunteeseen liittyvä Fanni-kirja ja pohdittiin yhdessä kuinka ratkaistaan esimerkiksi pelottava tilanne tai riitatilanne. 


Keskiviikkona 1-2-vuotiailla oli sisäliikuntaa. Ryömittiin putken läpi, heiteltiin hernepusseja ämpäriin ja koetettiin kuljettaa niitä pään päällä ja selässä kontaten. Tarkoituksena oli vielä jumpata huivien kanssa, mutta toiveesta lauloimme ja leikimme Revontulitanssin.

 3-vuotiaat tutkivat eläinten jälkiä. Miltä ne näyttävät esimerkiksi lumella? Yhdessä tehtiin myös iso valkoinen paperi täyteen oravan, karhun, ketun ja jäniksen jälkiä! 



4-5-vuotiaat kävivät matemaattisissa leikeissä läpi mittaamista. Ensin mentiin pituusjärjestykseen ja mitattiin kaikkien pituudet. Parityönä järjestettiin eri pituiset langat pituuden mukaan. Tutkittiin myös painoa pienen vaa’an avulla ja punnittiin eri kokoisia esineitä. Lopuksi tutkittiin vielä tilavuutta erikokoisten astioiden ja puurohiutaleiden avulla. 




Torstaina koko ryhmällä oli musiikkia, 1-2-vuotiaat omassa ryhmässä ja 3-5-vuotiaat omassa. Lauluina olivat ainakin Lumiukkomarssi, pieni pilvi pehmoinen, keiju ja pakkaspoika. Soittimina toimi kapulat ja marakassit.

Perjantaina vietimme leikkipäivää lelupäivän merkeissä, jokainen sai tuoda yhden oman lelun päiväkotiin. 

Mukavaa viikonloppua!