perjantai 12. tammikuuta 2024

Naavametsän viikko 2

 Viikko käynnistyi 1-2-vuotiaiden kädentaidoilla. Maalasimme sinisellä vesivärillä paperille ja jätimme ne kuivumaan ja odottamaan huomista jatkoa.


3-vuotiaat harjoittelivat hienomotorisia taitoja kynätehtävällä. Eri muotojen ääriviivat yhdistettiin ja sitten ne väritettiin. 


Myös 4-5-vuotiaat tekivät kädentaitoja. Metsässä asuville eläimille lintu, kettu, orava ja jänis piirrettiin lumella olevat jäljet ja sitten eläimet tietysti väritettiin. 


Tiistaina 1-2-vuotiaat jatkoivat kädentaitoja liimaamalla paperille vanulappuja, joista tuli lumiukon palloja. Sitten lumiukolle piirrettiin tussilla silmät ja hiilinapit.


3-vuotiaat käsittelivät omalla tuokiollaan tunnetaitoja ja 4-5-vuotiaat tekivät kynätehtäviä.

Keskiviikkona 1-2-vuotiaat tunnistivat yhdessä eläimiä käsinukkejen avulla. Lauloimme myös, mitä ääntä eläimet pitivät.

3-vuotiailla oli matemaattisia leikkejä ja he pääsivät mittaushommiin. Vertailtiin keskenään kuka on mitenkin pitkä ja sitten järjesteltiin eripituiset langat pituusjärjestykseen. Punnittiin myös henkarivaa’lla eri painoisia esineitä.


4-5-vuotiaat leikkivät vuorovaikutusleikkejä. Lyötiin nyrkillä sanomalehdestä läpi, revittiin paperia ihan silpuksi ja lopulta hautauduttiin kaikkien silppujen alle! 


Kukahan on piilossa?

Torstaina 1-2-vuotiaat tutkivat yhdessä vettä. Kokeiltiin kylmää ja lämmintä vettä. Kokeiltiin myös lunta ja tutkittiin kannattaako lunta syödä, sieltä löytyi aika paljon likaa. Sitten veteen pudotettiin kuiva käsipaperin puolikas. Mitä sille tapahtuu? Sehän kastuu ihan kokonaan! 

3-vuotiailla oli sisäliikuntaa. Keilausta ja pallosadetta, ne taisivat olla lempparit.

4-5-vuotiaat kävivät Emolan kentällä talven ensimmäisellä luisteluretkellä ja hyvinhän se sujui! Tuuli oli melkoinen, mutta onneksi mukana oli eväänä lämmintä mehua.



Perjantaina vietimme yhteisesti leikkipäivää ja minieskarit kävivät vielä viikon Huiske-hommissa. Käytiin uusin Huiske satu, Puun tarina. Harjoiteltiin kirjain P ja tehtiin sanarytmi-tehtäviä.

Mukavaa viikonloppua!