perjantai 13. lokakuuta 2023

Naavametsän viikko 41

 Maanantaina pidimme leikkipäivää ja toivotimme uuden opiskelijan tervetulleeksi Naavametsään. 

Tiistaina kädentaidoissa 1-2-vuotiaat harjoittelivat väriliitujen käyttöä. Teimme halloween aiheisen kädentaidon johon kuului valkoista, oranssia ja keltaista. Taisipa siellä olla muutama lepakko ja kummituskin. 


Myös 4-5-vuotiaat tekivät halloween askarteluja, aiheina myös lepakot ja kummitukset. Lepakko tehtiin väriliituja hyödyntäen ja kummituksiin käytettiin sormivärejä. Upeita! 




3-vuotiaat tekivät liikunnallisia juttuja vuorovaikutusleikkien parissa. Oltiin kottikärryinä, tasapainoteltiin palloa yhdessä lakanan avulla ja keinuttiin lakanasta tehdyssä riippukeinussa. Hauskaa puuhaa! 



Keskiviikkona 1-2-vuotiaat tutkivat yhdessä eläinaiheisia kuvakirjoja ja tunnistettiin eläimiä isoista kuvakorteista. 

3-vuotiaat leikkivät matemaattisia leikkejä. Harjoiteltiin luvut 1, 2 ja kolme sekä käsitteet yksi ja monta. Harjoittelussa esimerkiksi asetettiin helmiä oikea määrä vastaavan luvun kohdalle. Ja ”simpukan” kuorien alta löytyi joko yksi tai monta helmeä. 

4-5-vuotisat tekivät erilaisia kynätehtäviä.

Torstaina 1-2-vuotiailla tekivät sisäliikuntaa hernepussien avulla. Ensin pusseja kuljetettiin reittiä pitkin ämpäriin, jonka jälkeen kokeiltiin heittää niitä mustalle alustalle. Kokeilimme myös pysyykö hernepussi pään päällä, kädellä, kainalossa tai olkapäällä. Lopuksi keräsimme kaikki hernepussit yhdessä ensin ämpärin päälle ja sitten ämpäriin.

3-vuotiailla oli hienomotorisia taitoja vaativaa toimintaa eli väritettiin annettu värityskuva mahdollisimman tarkasti. Harjoiteltiin siis kynän käyttöä.

 4-5-vuotiaat tekivät matemaattisia leikkejä. Rakennettiin matikkapaloilla ohjeen mukaan esimerkiksi pareittain jonoon ja riviin. Sitten täydennettiin kuvaa, eli ensin piirrettiin talo ja jatkettiin eri asioiden piirtämistä aikuisen ohjeen mukaisesti.



Minieskareilla oli myös Huisketta. Kuunneltiin satu Apulintalo. Sen jälkeen otettiin pussista tavaroita ja pohdittiin millä kirjaimella ne alkavat. Tavaroita olivat nappi, norsu, nenäliina ja nalle. Harjoiteltiin siis kirjain N. Lopuksi tehtiin vielä kynätehtävä, jossa harjoiteltiin pystysuoraa ja vaakasuoraa.

Perjantaina kaikilla oli musiikkia, 1-2-vuotiailla yhteinen ja 3-5-vuotiailla yhteinen. Lauluissa kuului 1-2-vuotiailla sateen ropinaa ja eläinten ääniä. Isompien musiikilla oli syksyisten laulujen lisäksi kummituksia!

Sateen ropinan ääniä.

Kolme kummitusta…

Naavametsä toivottaa mukavaa viikonloppua kaikille!