perjantai 20. lokakuuta 2023

Naavametsän viikko 42

 Maanantaina ja tiistaina teimme kädentaitoja. Niistä myöhemmin lisää, salaisuushommia…

Tiistaina minieskareilla oli Huiske-tuokio. Siinä kerrattiin satu Apulin talo. Sitten harjoiteltiin lukuja 7 ja 8 tutkimalla kuvaa ja laskemalla lukumääriä. Tutkittiin myös, kuinka monta kirjainta omasta nimestä löytyy ja askarreltiin oma nimi väripaperisilppua käyttäen. Niillä kirjoitettiin oma nimi värikkäästi mustaa taustaa vasten.


Keskiviikkona 1-2-vuotiailla oli tunnetaitoja. Kuunneltiin Kielinupun ”Miltä tuntuu nallesta?” laulu ja hassuteltiin niin että kaikille tuli hymy ja hyvä mieli.

2-3-vuotiailla oli kielellisiä leikkejä jossa käsiteltiin ylä- ja alakäsitteitä. Yläkäsitteenä oli esimerkiksi kulkuväline, vaate, eläin ja näiden alle kerättiin oikeita alakäsitteitä, esimerkiksi auto, rekka, housut ja possu. 


4-5-vuotiaat pohtivat kielten rikas maailma tuokiolla aihepareja. Esimerkkinä puhelin ja laturi, televisio ja kaukosäädin, sänky ja peitto. 


Torstaina oli musiikkipäivä. 1-2-vuotiaiden musiikilla laulettiin syksy ja eläinlauluja ja 3-5-vuotiaiden musiikilla oli ainakin kolme kummitusta! 


Perjantaina kävimme Rokkalan kaupan ekopisteellä kierrättämässä! Mukana meillä oli lasipurkkeja, maitotölkkejä, sanomalehtiä, metallikorkkeja ja paristoja. Lasten kanssa yhdessä pohdittiin mihin astiaan mikäkin tavara kuuluu kierrättää. Ennen kuin palasimme päiväkodille, kävimme vielä kaupan sisällä kierrättämässä paristot niille kuuluvaan paikkaan. 

Matkalla käytiin ihastelemassa Rokkalan jokea.

Tähän astiaan vain lasia.

Mukavaa viikonloppua kaikille! :)