perjantai 18. lokakuuta 2024

Viikko 42

 Maanantaina Jukurit vierailivat päiväkodin pihalla kertomassa itsestään sekä liikuttamassa lapsia hipan muodossa. Jokainen sai Jukureilta kuvalliset nimikirjoituskortit.

Tiistaina 1-2 -vuotiailla oli kehotunnekasvatusta. Tuokiolla jokaisen lapsen selkään piirrettiin vuorollaan Sateenkaaren aarre satuhieronnan mukana ja lopuksi laulettiin Vauvamuskarin Värilaulu.

3 -vuotiailla oli vuorovaikutusleikkiä. Vuorovaikutusleikissä he heittelivät paperitolloja, pääsivät vilttikeinun kyytiin ja jokaisesta käärittiin nakkipiilo patjan avulla.

4-5 -vuotiailla oli kehotunnekasvatusta teemalla kannustus ja hyvä kosketus. Kannustusta lapset harjoittelivat piirikoulun muodossa, missä jokainen sai vuorollaan olla opettaja ja näyttää jonkun liikkeen. Hyvää kosketusta he harjoittelivat satuhierontajunassa, missä he piirsivät sadun mukana kaverin selkään.

Keskiviikkona 1-3 -vuotiailla oli askartelua. Lapset askartelivat halloween teemaiset hämähäkit vessapaperihylsyllä painamalla.

4-5 -vuotiailla oli leikkipäivä, missä keskityttiin pitkäkestoiseen leikkiin ja leikkitaitoihin kavereiden kanssa.

Torstaina 1-2 -vuotiaat harjoittelivat käsitteitä isompi ja pienempi. Eläimiä oli pieniä ja isoja ja lasten tuli valita eläinparista ohjeen mukaan joko pienempi tai isompi.

3-4 -vuotiailla oli pelipäivä. 3-vuotiaat pelasivat etanapeliä ja 4-vuotiaat pelasivat maatilapeliä. Molemmissa pelissä lapset harjoittelivat värejä, oman vuoron odottamista ja yhteisten sääntöjen mukaan pelaamista.

5- vuotiailla eli minieskareilla oli minieskarituokio. Tuokiolla heillä oli kynätehtäviä, missä he harjoittelivat peilikuvaa piirtämällä kuvan toisen puolen. Toisena kynätehtävänä oli etsiä samankokoiset asiat.

Perjantaina vietettiin Sadun päivää, ja kuunneltiin erilaisia satuja. 1-2 -vuotiaat katselivat kuvakirjoja harjoitellen asioiden nimeämistä.

3 -vuotiaat kuuntelivat Ryhmä Hau tarinan Pennut pelastava salamatkustajan, ja harjoittelivat kertomaan oman lempihahmon, kuuntelemaan ja vastaamaan kysymyksiin.

4-5 -vuotiaat kuuntelivat kirjan Fanni ja Levoton liikeri. Kirjan avulla lapset harjoittelivat tunnetaitoja, ja miettivät erilaisia tapoja rauhoittua, kuten kenguruhengitys, silitys, jonkun asian seuraaminen jne.

Viikolla olemme nauttineet syksyisistä keleistä ja lehtipaljoudesta. Mukavaa syksyistä viikonloppua kotiväelle.