perjantai 24. marraskuuta 2023

Naavametsän viikko 47

 Viikkomme alkoi 1-2-vuotiailla kädentaidoilla. Teimme joulukuuset tuputtelumenetelmää käyttäen. Väreiksi valikoituivat punainen ja vihreä.


3-vuotiaat leikkivät ohjattua junaleikkiä. Junarata saatiin tehtyä perinteisistä puisista paloista sekä myös lattiaan teipatusta uudesta radasta. Matkustajat kyytiin! 


4-5-vuotiaat käsittelivät tunnetaitoja ja aiheena oli erilaiset tunteet, esimerkiksi jännitys. Lapset pelasivat myös aiheeseen liittyvää muistipeliä.

Maanantaina oli myös lapsen oikeuksien päivä ja lapsen oikeuksien teemaviikko alkoi. Teeman aihe on, että lapsella on oikeus hyvinvointiin. Teemaviikolla seikkailee tuttu hahmo Tiuku, joka on tällä viikolla joka päivälle lähettänyt lapsille kirjeen, mikä päästään ennen ruokailua aina kuuntelemaan. 

Maanantaina Tiuku kertoi, ketä kaikkia Hupsis-metsässä asuu ja miksi liput on nostettu salkoon. 

Hupsis-metsän ystävykset.

Tiistaina 1-2-vuotiaat jatkoivat maanantaina aloitettuja kädentaitoja. Myös 3-vuotiaat tekivät kädentaidoissa joulukuusia. Ensin kuuset leikattiin vihreästä kartongista ja sitten päästiin koristelemaan ne huopakankaasta leikatuista paloista. Hienoja! 


4-5-vuotiaat jatkoivat tunnetaitoja ja aiheena oli ystävyys. Vesiväreillä maalattiin ystävyysaiheisia maalauksia. 



Keskiviikkona koko ryhmällä oli musiikkia ja joulujuhlaharjoitukset! Makujen maailmassa vuorossa oli Intia. Tutustuttiin lyhyesti maahan ja lounaalla olikin kookos kalaa. 

Intiassa on mosaiikkitaidetta, me teimme oman!

Torstaina 1-2-vuotiaat lauloivat yhdessä talvisia lauluja ja rummuteltiin ämpärirummuilla. 3-vuotiailla oli oma satuhetki ja 4-5-vuotiaat jatkoivat tunnetaitoteemalla Mollin parissa. Puhuttiin erilaisuudesta sekä leikittiin jähmettyneet tunteet patsasleikkiä.

Huiskeessa minieskarit harjoittelivat vähennyslaskuja ottamalla kymmenestä palikasta tietyn verran pois. Montako jäi jäljelle? Käytiin myös läpi vastakohtia; jos jokin on pitkä, se ei ole lyhyt. Lopuksi piirrettiin talvinen maisema kaverin selkään sormilla. 

Perjantaina otimme jo hieman rennommin ja pidimme leikkipäivää. Vietimme myös yhdet synttärit, onnea 5-vuotiaalle! 

Lapsen oikeuksien viikko huipentui viimeiseen kirjeeseen Tiukulta ja yhteiseen lauluun Lapsella on oikeus. 

”Minulla on oikeus olla juuri minä, sinäkin voit olla ihan oma sinä. Lapsella on oikeus, kaikki tietää sen!”

Mukavaa viikonloppua!