perjantai 3. marraskuuta 2023

Naavametsän viikko 44

 Maanantaina teimme yhdistetysti sekä leikkihommia, että vielä salaisia juttuja, joihin kuului kädentaitoja. 

Tiistaina meillä oli kaikkien yhteinen halloween-disco! Lapset saivat pukeutua halutessaan naamiaisasuun.  Tanssimasta meiltä löytyikin ainakin dinosaurus, lepakko, kummituksia, kurpitsa, luuranko, hiiriä ja prinsessoja. 



Keskiviikkona 1–vuotiailla oli vuorovaikutusleikkejä. Koottiin palikoista korkea torni, etsittiin laulun avulla varpaita ja soudettiin, sekä ”maalattiin” kasvomaalaus taikasiveltimellä.

2-3-vuotiaat aloittivat kädentaidoissa tähtitaivaan maalaamisen. Ensin maalattiin kauniilla sinisellä ja kun paperi oli kuivunut, liimattiin siihen kultaisia tähtiä.


4-5-vuotiailla oli tunnetaitoja, jossa käsiteltiin itsetuntoa ja kannustamista. Kerrottiin vuorotellen misä osaa tehdä ja missä on hyvä. Sitten seurattiin pöytäteatteriesitystä, jossa tunnistettiin omia vahvuuksia ja annettiin myönteistä palautetta toiselle. Lopuksi kuljetettiin pillin avulla paperinpalasia omaan pesään, sekä yritettiin saada höyhenet liikkumaan.



Torstaina leikittiin ja tehtiin keskeneräisiä kädentaitoja valmiiksi.


Minieskareilla oli Huisketta. Kuunneltiin satu Väistämöisen omenasta. Etsittiin huoneeseen piilotettu kirjain u ja etsittiin satukirjasta u-kirjaimella alkavia sanoja. Kynätehtävässä tarkasteltiin suurempaa, pienempää ja samankokoista.

Perjantain meillä oli katsomuskasvatusta ja kuunneltiin satu muistojen puu. Se kertoi ketusta joka oli elänyt pitkän ja onnellisen elämän, mutta oli nyt väsynyt. Lohdullinen tarina siitä, että vaikka ystävä on poissa, hän elää muistoissamme aina. 



Tällä viikolla pyörähti myös käyntiin teema: makujen maailma. Ensimmäisenä oli Suomi, ja piirillä juteltiin mitä Helsingistä löytyy ja mitä voisivat olla meidän perinneruokaamme. Ruokalistalta löytyikin sopivasti silloin kaalilaatikko! 


Hybää viikonloppua!