perjantai 12. huhtikuuta 2024

Naavametsän viikko 15

 Maanantaina 1-2-vuotiaat aloittivat viikon junaleikillä. Matkattiin junavaunuissa matkalippujen kanssa ja päädyimme leikkimään Petshop-leikkiä. Aikamme leikittyämme vaihdoimmekin bussiin ja ajelimme takaisin Naavametsään.



3-vuotiaat harjoittelivat tarkkaa kuuntelua ja ohjeen mukaan toimimista.

Myös 4-5-vuotiailla oli tarkkaa kuuntelua ja ohjeen mukaan toimimista. 

Tiistaina 1-2-vuotiailla oli sisäliikuntaa. Kävelimme tasapainoa harjoitellen rullatun maton päältä, kuljetimme hernepusseja eri tavoin sekä vieritimme palloa ja heitimme sitä köysimerkin yli! 


3-vuotiailla oli aikuisen kanssa ohjattu leikki. Junamatkalla sammuivat valot ja tarvittiin taskulamppuja. Sitten junaan tuli myös junarosvoja jotka pitikin häätää pois! Välillä junasta loppui myös bensa ja sitä piti sitten tankata lisää.

4-5–vuotiaat harjoittelivat parillista ja paritonta. Jos kaikille palikoille löytyy pari, ne ovat parillisia. Jos ei löydy, se on pariton luku. Vertailtiin myös lukuja, kumpi on enemmän ja kumpi vähemmän. Kynätehtävässä piti piirtää muotoja ohjeen mukaan enemmän tai vähemmän. Se oli hiukan haastavaa mutta tosi hyvää harjoitusta! 



Keskiviikona 1-2-vuotiaat kävivät kävelyretkellä Peikkometsässä. Tutkittiin samalla kevään merkkejä. Lunta oli vielä jonkin verran ja liukkaitakin paikkoja löytyi paikoittain. Nähtiin ainakin lokkeja ja tosi iso lätäkkö! 

3-vuotiaat tutustuivat kevään merkkeihin kirjan avulla. Aloitettiin myös kevätbingo; mitä kaikkia kevään merkkejä olemme jo nähneet. Ainakin ulkoilua kevätpipolla ja olemme kuulleet lintujen laulua.

Myös 4-5-vuotiaat kävivät retkellä, he suuntasivat Emolan metsään. Matkalla bongailtiin myös kevään merkkejä. Siellä näkyi ainakin lehtien silmuja sekä virtaava vesi.



Torstaina kaikilla oli yhteinen musiikki. Lauloimme kulkuvälineisiin liittyviä lauluja. Niissä esiintyi ainakin mopoja, autoja, lentokoneita ja laivakin! 

Perjantaina 1-2-vuotiaat tekivät loppuun viime viikolla aloitetut kädentaidot. Piirsimme kämmenkukille varret ja lehdet liidulla ja liimasimme kukat paikoilleen.

3-vuotiaat puolestaan lähtivät omalle retkelleen Emolan metsään. Opiskelija oli valmistellut heille leikin, jossa piti matkia kuvakorteissa olevia eläimiä. 




4-5-vuotiailla oli junaleikki jossa matkattiin joko Tanskaan tai Japaniin leikkimään legoilla tai Petshopeilla. 

Minieskareilla oli Huiske, jossa harjoiteltiin tarkkaa kuuntelua ja ohjeen mukaan tekemistä. Aikuinen luki ohjeen ja sen jälkeen monisteeseen väritettiin tai piirrettiin annetun ohjeen mukaan. 

Mukavaa viikonloppua kaikille!