perjantai 5. huhtikuuta 2024

Naavametsän viikko 14

 Pääsiäisen vapaat ovat takapäin ja arki jatkuu! 

Tiistaina 1-2-vuotiaat aloittivat viikon vähän kevyemmin viettämällä leikkipäivää. 

3-vuotiailla oli vuorovaikutusleikkejä, joihin kuului ainakin kangashuivilla lapsen vetäminen ja liikuttelu. Lisäksi piirrettiin jokaisen jalan ääriviivat, monta erikokoista jalkaa!


4-5-vuotiaat aloittivat kädentaidoissa sateenkaaret. Iso osioihin jaettu ympyrä maalattiin sateenkaaren väreillä ja jätettiin kuivumaan seuraavaa päivää varten. 



Tiistaina meillä aloitti myös uusi sosionomiopiskelija, joka on kanssamme aina toukokuun loppuun. Tervetuloa Naavametsään!

Keskiviikkona 1-2-vuotiaat kävivät tunnetaidoissa läpi erilaisia tunteita ilmekorttien avulla. Matkittiin ilmeitä ja mietitttiin hiukan mikä tietynlaisia tunteita teekee. Kuuntelimme myös Kielinupun Miltä tuntuu nallesta?-laulun.

3-vuotiaat tekivät kädentaidoissa keväiset auringot vesiväreillä. Ensin koitettiin levittää vettä paperia pitkin puhaltamalla pillillä, mutta se osoittautui yllättävän haastavaksi. Päädyttiin tekemään aurinko loppuun pensselillä.




Myös 4-5-vuotiaat tekivät kädentöitä. Edellisen päivän ympyrät leikattiin halki ja niistä tuli kaksi sateenkaarta. Niihin leikattiin vielä kaksi pilveä jotka kiinnitettiin liimalla. Upeita keväisiä väriloistoja!



Torstaina oli 1-2-vuotiaiden vuoro tehdä kädentaitoja. Aloitimme työn painamalla kaksi eriväristä kädenjälkeä kartongille. Jokainen sai itse valita värin oranssista, sinisestä ja vaaleanpunaisesta. Jatkamme niistä kukkia ensi viikolla.

3-vuotiailla oli sisäliikuntaa ja temppurata! Tasapainoilua, putken läpi ryömimistä, tarkkuusheittoa ja muuta! 

4-5-vuotiailla käytiin tunnetaidoissa läpi tarina Poni ja taikayö. Tunteita joita käsiteltiin oli muun muassa suru ja ikävä. Poni purki ikävältä tuntuvia tunteita ystävilleen ja niin olo helpottui. On tärkeä taito osata puhua ja kertoa kaikenlaisista tunteista! Lopuksi musiikin tahtiin tehtiin digitaalinen musiikkimaalaus.

Perjantaina puhuttiin kestävästä kehityksestä Ville Variksen avustuksella. Mitkä kaikki tarvitsevat energiaa miten sitä saadaan ja miten sitä voi säästää? Etsittiin päiväkodista sähköä käyttäviä laitteita ja asioita sekä jumpattiin energian säästöjumppa. 



Minieskarit lukivat tarinan Möksäoksa ja harjoittelivat kirjaimet j ja k. Lopuksi tehtiin väritystehtävä ohjeiden mukaisesti.

Mukavaa viikonloppu!