perjantai 15. joulukuuta 2023

Naavametsän viikko 50

 Maanantaina pidimme joulujuhlaa varten vielä viimeiset harjoitukset! Lapset lauloivat ja esiintyivät ja illan juhlallisuudet sujuivat oikein mallikkaasti! Kiitos kaikille juhliin osallistuneille :)

Tiistaina oli koko ryhmälle yhteinen pöytäteatteriesitys. Lumiukon joulusatu kertoi Eetu lumiukosta ja hänen matkastaan talvisessa metsässä, jossa metsän eläimet huiputtivat häneltä hänen tavaroitaan, kuten porkkananenän ja raidallisen kaulahuivin! Surumielisen lumiukon yllätti kuitenkin Joulupukki lahjalla, jossa oli uudet tavarat kaikkien menetettyjen tilalle. Ihanaa joulumieltä! 



Keskiviikkona aamusta meillä oli vuoden viimeinen kynttilähetki. Pöydälle oli aseteltu neljä laatikkoa, jotka kaikki kätkivät sisälleen adventtiin kuuluvia aiheita; toivo, rauha, rakkaus ja ilo. Joulun odotus on käynnissä ja jouluaatto lähenee.


Keskiviikkona oli myös Naavamtsän jouluruokailu. Katoimme pöydät hieman juhlavammin ja söimme jouluruuat hämärässä kynttilävalaistuksessa. Jälkiruuaksi nautimme vielä piparirahkaa.

Herkkua on siinä monenlaista! 



Torstsina 1-2-vuotiaat tekivät kädentaidoissa tuputusmenetelmällä lumihiutaleita. Osa myös viimeisteli hieman kesken jääneitä joulukuusia. 


3-vuotiaat tekivät myös kädentaitoja, tällä kertaa tonttuja. Kämmenellä painettiin valkoisella tonttuja, joille liimattiin huopaiset lakit. 


4-5-vuotiaat tekivät kynätehtäviä. Aiheena oli sarjoittaminen. Rivissä on erivärisiä kuvioita, mikä väri tulee seuraavaksi? 


Minieskareissa oli niin ikään sarjoittamista. Maalamalla tehtiin sarjoittamistaidetta, eriväriset pisteet tulivat paperille tietyssä järjestyksessä.


Perjantaina 1-2-vuotiaat hengähtivät jo hieman. Leikimme autoilla, ajoimme niillä automatolla ja lauloimme yhdessä toivelauluja.

3-vuotiaat olivat yhteisessä junaleikissä. Junalla matkustettiin ja välillä sitä piti pysähtyä korjaamaan.

4-5-vuotiailla oli sisäliikuntaa. Tontut jumppailivat, sukelsivat lumitunnelista ja yrittivät estää ”puuroa” kiehumasta yli heittelemällä palloja. Sitte tanssittiin ja liikuttiin musiikin tahdissa ja kun musiikki loppui, tehtiin vartalolla kynttilä, joulupallo tai pipari ohjeen mukaan.




Opiskelijamme oli myös viimeistä päivää kanssamme, ja saimme läksiäislahjaksi jäätelöt. Kiitos ja hyvää jatkoa! :)