perjantai 8. maaliskuuta 2024

Naavametsän viikko 10

 Maanantaina lomien jälkeen aloitimme viikkomme 1-2-vuotiaiden kanssa käymällä läpi kehonosia. Lauloimme muun muassa pää-olkapää-peppu-laulun, kerro mulle yksi pieni juttu ja kenen nämä varpaat on. Näin kävimme koko kehon läpi varpaista kasvoihin. 

3-vuotiailla puolestaan oli matemaattisia leikkejä ja he kävivät läpi eri muotoja kirjan avulla ja etsivät samoja muotoja huoneesta. 

4-5-vuotiaat käsittelivät tunteita Feel and play-sovelluksen avulla. Siinä oli tarina Tunteiden puu ja siihen liittyviä tehtäviä. Lopuksi tabletilla pääsi myös musiikkimaalaamaan. 

Tiistaina vietimme lelupäivää ja siihen mahtui paljon omia vapaita leikkejä.

Pääseekö korppi hedelmäpuutarhaan?


Omat lelut eväsretkellä. 

Keskiviikkona 1-2-vuotiaat lähtivät junamatkalle Tanskaan legoleikkejä kohti. Jokainen sai oman junalipun ja sitten vain matkaan! Perillä leikimme dubloilla ja rakensimme hepoille ja muille eläimille talon ennen kuin lähdimme takaisin Naavametsään. 

3-vuotiailla oli satuliikuntaa ja mukana oli paljon palloja! 



4-5-vuotiailla oli puolestaan matemaattisia leikkejä ja harjoiteltiin lukujonotaitoja numeroista 1-5 ja myös toisinpäin, 5-1. 

Torstaina puhuimme kestävästä kehityksestä ja kierrätyksestä. Sara Simpukka oli surullinen, koska vesi oli täynnä sinne kuulumattomia roskia. Pohdimme yhdessä mitä roskille esimerkiksi rannalla pitää tehdä ja mihin lajitteluun vedessä olevat roskat kuuluvat.



Huiskeessa minieskarit lukivat sadun Apulin ärrä ja harjoittelivat r-kirjainta. Sitten pohdittiin millaisia asioita haluaisi oppia; aikuinen luetteli asioita ja vihreällä värillä vastattiin kyllä, haluaisin oppia ja punaisella värillä ei, en haluaisi oppia. Lopuksi otettiin vielä suujumppaa.

Perjantaina olikin jännittävä päivä, nimittäin valokuvauspäivä! Aluksi ihmeteltiin kuvaajan varusteita, mutta sitten meno rentoutui. Saimme koko ryhmästä kivan kuvan, jokaiselle omat kuvat ja mahtui mukaan muutamia kaverikuviakin! 


Mukavaa viikonloppua kaikille!