perjantai 26. huhtikuuta 2024

Naavametsän viikko 17

 Maanantaina 1-2-vuotiaat lajittelivat värejä. Värialustojen päälle etsittiin siihen sopiva esine, samalla mietittiin mitä muita asioita on olemassa siinä värissä. Esimerkiksi aurinko on keltainen ja ruoho on vihreää. 

3-vuotiailla oli ulkoliikuntaa. Heiteltiin palloja omalta puolelta pois ennen kuin niitä tulisi sinne lisää. Pientä matemaattista harjoitusta tehtiin etsimällä sama määrä keppejä kuin palloja oli eri kohtiin kerätty. Lajiteltiin palloja myös värien mukaan.  




4-5-vuotiaat tekivät kädentaidoissa värikkäitä vappupalloja! Leikkaamisen jälkeen palloon kiinnitettiin silkkipaperin palasia ja valittiin mieluisan värinen naru. Hienoja! 

 


Tiistaina 1-2-vuotiailla oli tunnetaitoja opsikelijan ohjaamana. Tunnistettiin eri ilmeitä ja matkittiin niitä. Miltä näyttää iloinen, vihainen tai surullinen? Miksi saattaa tulla sellainen tunne? Lapset olivat tässä tosi taitavia! 

3-vuotiailla oli kädentaitoja ja he maalasivat keväisiä kukkia kelmun avulla. Paperiin laitettiin maalia, kelmu päälle ja sitten sormilla levitettiin maalia. Hauskaa eikä edes sotkua!


4-5-vuotiailla oli tunnetaitoja. Katsottiin ja kuunneltiin tarina Huvipuistossa. Se kertoi jännityksestä ja pelosta. Lasten kanssa pohdittiin näitä tunteita yhdessä ja pelattiin aiheeseen liittyvä peli.

Minieskarit harjoittelivat vähentämistä. Lukuja vastaava määrä matikkapaloja laitettiin esille ja niiden avulla harjoiteltiin laskutehtävä. Jos esimerkiksi kuudesta ottaa pois neljä, paljonko jää jäljelle? 


Keskiviikkona oli koko talon yhteinen musiikkihetki. Lauloimme ja leikimme ajoneuvilauluja. Niissä seikkailivat esimerkiksi lentokone, laiva, auto ja mopokin! 

Torstaina vietimme leikkipäivää. Leikeissä rakentui majoja, hoidettiin vauvoja kotileikissä, muututtiin kissoiksi ja seikkailtiin, rakenneltiin linnoja sekä pelattiin muutamia pelejäkin. 

Perjantaina 1-3-vuotiaat lähtivät retkelle metsään. Metsässä Oravan ja Karhun johdolla teimme muutaman tehtävän; etsi viisi erilaista luonnon asiaa, etsi kenkäsi mittainen oksa ja etsi puu ja koita kietoa kätesi sen ympärille. Söimme pienet keksit ja leikimme hetken metsässä ennen kuin lähdimme takaisin Naavametsään.



Sillä välin 4-5-vuotiaat tekivät päiväkodilla kädentaitoja, keilasivat pehmopalloilla ja heittelivät häntäpalloja. Ulkona rakennettiin vielä yhteinen esterata! 

Oikein mukavaa viikonloppua kaikille!