perjantai 15. maaliskuuta 2024

Naavametsän viikko 11

 Pienempien eli 1-2-vuotiaiden kanssa aloitimme viikon sisäliikunnalla. Kuljetimme hernepussia, keilasimme pehmopalloilla, ryömimme tunnelista sekä venyttelinme lopuksi pehmeällä patjalla. 


3-vuotiaat tekivät kädentaidoissa pääsiäisen tunnelmissa tipuja. Paperista leikattiin kolmio, johon liimattiin keltaisia silkkipaperipalloja. Ensin kuitenkin liimattiin silmät, nokka ja sulka.


4-5-vuotiaat tekivät myöskin pääsiäisaskarteluja. Vessapaperihylsyyn liimattiin keltaista huopaa, johon liimattiin muita koristeita. Näin saatiin kana aikaiseksi! 




Tiistaina 1-2-vuotiailla oli musiikkia. Harjoittelimme soita-seis-yhdistelmää. Sitten liikuimme musiikin soidessa ja kun musiikki loppui, pysähdyimme vapaalle merkille lattialla. Soitimme myös marakasseja, ensin hiljaa ja sitten kovaa! Se osoittautui todella hauskaksi.

3-vuotiaat jatkoivat edellispäivän kädentaitoja ja osa olikin vierailemassa pienempien musiikilla.

4-5-vuotiaat tekivät lisää pääsiäiseen liittyviä kädentaitoja. Kartongista oli leikattu iso muna, jonka päälle lirautettiin eri värisiä maaleja. Maalaamiseen käytettiin kelmua ja sormia.


Keskiviikkona 1-2-vuotiaat aloittivat omat pääsiäisaiheiset askartelunsa. Kartongille liimattiin paperinen muna, josta alettiin tehdä tipua. Ensin piirrettiin silmät ja jalat sekä liimattiin sulka töyhdöksi päähän. Ne jätettiin kuivumaan, jotta voisimme jatkaa ne seuraavana päivänä loppuun.

3-vuotiaat harjoittelivat hienomotorisia taitoja väristyskuvia värittämällä, aiheena pääsiäinen.

4-5-vuotiailla oli puolestaan satuliikuntaa ja pallojumppaa. Toiminnassa oli ainakin ”popkornikone”, pallon kuljetusta ja loppurentoutuksena pallohieronta. 




Torstaina 1-2-vuotiaat jatkoivat tipuaskartelut loppuun. Tipuille tehtiin maalilla nokka ja värikkäät siivet.



3-5-vuotiailla oli yhteinen musiikkihetki. Laulettiin pääsiäislauluja, muun muassa mummo kanasensa niitylle ajoi ja noidan laulusoppa.



Perjantaina katsomuskasvatuksessa puhuttiin maailman synnystä. Leikimme nousuvesi leikin, jossa uitiin ja musiikin pysähtyessä mentiin vapaalle kuivan maan paikalle. Sitten pohdimme, kuinka ennen ei ollut mitään, vähitellen tuli valoa ja lämpöä, kasveja ja eläimiä ja ihmisiäkin. Sitten ihmiset alkoivat keksiä keksintöjä ja rakentaa esimerkiksi taloja. Kuuntelimme lopuksi yhdessä laulun ihme ja kumma, se hämmästyttää kummastuttaa pientä kulkijaa.


Mukavaa viikonloppua!