perjantai 12. toukokuuta 2023

Naavametsän viikko 19

 Kelit ovat lämmenneet ja olemmekin saaneet nauttia ihanan aurinkoisista päivistä. 

Maanantaina 1-2-vuotiailla oli kielellisiä leikkejä. 3-4-vuotiaat puolestaan leikkivät vuorovaikutusleikkejä; kuuma peruna, vaihda paikkaa kaverin kanssa, kangaslohikäärme, tuijotuskisa ja matki liikettä kun tulet huoneeseen. 

Minieskarit saivat kirjeen Röllin nykyisiltä eskareilta. Siellä oli tervetulotoivotukset sekä kerrontaa, mitä kaikkea eskarissa pääsee tekemään. Kirjeen lukemisen jälkeen oli Huiske-tarinan vuoro. Satuna oli pelastakaa puu ry, jonka jälkeen käytiin läpi kirjain y. Alkaako joku sana y-kirjaimella vai ei. Samaa mietittiin kirjaimen d kohdalla. Käytiin vielä läpi vierasperäiset kirjaimet q, w, c, g, b, å, x, z ja f. Nyt on kaikki aakkoset käyty Huiskeessa läpi! 
Tiistaina tehtiin viimeisetkin salaisuushommat valmiiksi, jotta ne voi antaa äideille kotiin odottamaan sunnuntaita. 

Keskiviikkona oli 1-2-vuotiaiden vuoro leikkiä vuorovaikutusleikkejä. Tornin rakentaminen, kangaskeinu, patjaan rullaus, kaikkea kivaa! 
3-vuotiaat vertailivat matemaattisissa leikeissä käsitteitä enemmän kuin, vähemmän kuin ja yhtä monta. Eri värisiä helmiä oli kupeissa eri määrä, ja vertailimme niitä. Mitä tapahtuu jos toisesta otetaan pois, kummassa on enemmän tai vähemmän? Vertailimme myös sormiamme.


4-5-vuotiaat tekivät kädentaidoissa paperiset kukat koristamaan seiniä. Kauniita kevään värejä perhosten kaveriksi. 


Torstaina meillä oli yhteinen musiikki ja harjoittelimme kevätjuhlaa varten. 

Perjantaina katsomuskasvatuksessa puhuttiin Nooasta ja vedenpaisumuksesta. Kaikki saivat laittaa omat eläimensä Naavan arkkiin. 


Cha cha chata ja vihreää miestä on kuunneltu kuluneella viikolla, osa aikoo katsoa kisaa tulevana viikonloppuna. Meillä on myös muovailtu cha cha etanoita ja Käärijöitä. Mukavaa viikonloppua ja ihanaa äitienpäivää!