perjantai 17. maaliskuuta 2023

Naavametsän viikko 11

 Viikko alkoi iloisissa tunnelmissa. 

1-2-vuotiaat pelasivat yhdessä äänilottoa. CD-soittimesta kuului jokin ääni joka piti yhdistää lattialla oleviin kuviin. Ääninä oli muunmuassa kitara, koira, meren aallot ja viulu. Haastavaa! 

3-4-vuotiaat kuuntelivat tarinan Orava Huiskuhännästä pöytäteatterin muodossa. Ukko lähti metsään josta löysi oravan, joka osasi toteuttaa toiveita. Itselleen vaatimaton ukko ei halunnut mitään, mutta vaimo halusi hienomman kodin ja vaatteet. Orava toteutti toiveen, mutta aina vain vaimo halusi parempaa. Lopulta orava kiukustui ja muutti kaiken ennalleen. Tarinan opetus olikin, että pitää olla kiitollinen siitä mitä sinulla on, kiittämättömyydestä voi menettää kaiken. 


Minieskareilla oli vuorossa Huisketta. Opeteltiin kirjaimet Ä ja Ö sekä käytiin läpi pää- ja välivärejä. Kumpaan kuuluu sininen, entäs oranssi? 


Tiistaina 1-2-vuotiailla oli tarinallinen liikuntarata. Raskasta esinettä piti työntää, tasapainoteltiin mattoa sekä penkkiä pitkin ja sukellettiin tunneliin. Hauskaa! 


3-vuotiaat harjoittelivat matemaattisissa leikeissä laskemista. Montako lasta huoneessa on, entäpä montako leijonaa on seinällä? Verrattiin myös numeroita ja lukuja laittamalla oikea määrä helmiä paikoilleen. Pääsimme lukuun kuusi asti! Myös 4-5-vuotiaat harjoittelivat laskemista laittamalla helmiä purkkeihin. Tarkkana, että määrä on oikea! 

3-vuotiaat heittivät suurta noppaa.

4-5-vuotiaat pääsivät aina lukuun 10 asti.

Keskiviikkona koko ryhmällä oli musiikkia. Ennen ruokailua tutustuttiin vielä lisää väreihin. Tehtiin tutkimusta, mitä Skittles-karkeille käy, kun lautaselle rinkiin aseteltujen karkkien päälle kaadetaan vettä. Siitä syntyi upea väriloisto, jossa näkyi niin ikään pää- kuin välivärejäkin. 

Torstaina vietettiin viidakkoaiheista lelupäivää. Naavametsässä on jo pidemmän aikaa ollut oma viidakkohuone, jonne olemme yhdessä tehnee koristeluita ja maisemointia. Nyt pääsimme leikkimään yhdessä omien lelujen kanssa! 

Perjantaina katsomuskasvatuksessa käsiteltiin maailmansyntyä ja tutustuttiin hieman erilaisiin maailmansyntytarinoihin. Pohdittiin myös, millaista oli ennen kuin mitään oli olemassa. Oliko pimeää, kuuluiko ääniä? 

Naavametsä toivottaa mukavaa viikonloppua kaikille.