perjantai 10. maaliskuuta 2023

Naavametsän viikko 10

 Loman jälkeen aloitimme viikon hieman kevyemmin leikkipäivällä. Tiistaina lähdimme sitten täyttäpäätä hommiin. 1-2-vuotiaat käsittelivät tunnetaidoissa lelujen jakamista ja riitatilanteiden selvittämistä leikin kautta. On mukavampi puuhailla yhdessä, kun välillä vaihtelee leluja, eikä riitele niistä.

Lelut nahistelivat mutta riita sovittiin.

3-4-vuotiaat pääsivät kädentaidoissa maalaamaan. Olemme tehneet viidakkohuonetta ja nyt teimmekin sinne lisäkoristeiksi pensaikkoa ja muutamia viidakon kukkia. Minieskareilla oli Huiskeen vuoro. Harjoiteltiin kirjain T ja käsiteltiin aikaa. Sitten askarreltiin omat kellot ja harjoiteltiin jo hieman kellon käyttöä. Milloin kello on puoli ja mikä tasatunti. 
Keskiviikkona 1-2-vuotiaat pallottelivat eri kokoisilla palloilla. Pallosadetta pienemmillä palloilla ja heittelyä ja koppien ottamista suuremmilla palloilla, kivaa! 3-vuotiaat tekivät kädentaidoissa leijonia. Harjoiteltiin kynäotetta ensin värittämällä leijonat ja sitten vielä harjoiteltiin saksien käyttöä leikkaamalla leijonan harja viivoja pitkin. Hienostihan se sujui! 


4-5-vuotiaat tekivät kädentaidoissa myös leijonia. Leikkaamalla saatiin leijonan pää ja harjan hapsuja, jotka sitten liimattiin paperille. Upeita ja ihanan värikkäitä! 


Torstaina kaikilla oli musiikkia. Viidakon eläimet näkyivät myös siellä muun muassa uuden laulun, Viidakkoboogin muodossa. Soiteltiin marakasseilla hiljaa ja kovaa, sitten soitettiin kunnes kuului stop! 

Perjantaina 3-vuotiaat sekä 4-5-vuotiaat pelasivat äänilottoa omissa ryhmissään. Soittimesta kuului erilaisia ääniä, jotka meidän oli määrä tunnistaa ja yhdistää oikeaan kuvaan. 


1-2-vuotiaat rakentelivat. Rakennuspalikoista muodostui lapsien keksimä eläinten huvipuisto, kuinka upea! Sitten harjoiteltiin hieman kynänkäyttöä ja väriteltiin erilaisia villieläimiä. Naavametsä toivottaa kaikille oikein mukavaa viikonloppua!