perjantai 24. helmikuuta 2023

Naavametsän viikko 8

 Maanantaimme alkoi 1-2-vuotiailla kielellisillä harjoituksilla. Tutkittiin värejä ja yhdistettiin oikea leppäkerttu oikean väriseen lehteen. 


3-vuotiailla oli vuorovaikutusleikkejä. Ensin parin kanssa otettiin tuijotuskisa, tuijotettiin hetken aikaa vain toista silmiin. Lasten mielestä se oli hauskaa ja paria vaihdettiin muutaman kerran. Toisessa leikissä aikuinen oli peili ja matki lasten liikkeitä. Kolmannessa leikissä käveltiin huoneessa ja kun aikuinen sanoi stop, kaikki menivät kyykkyyn ja silmät kiinni. Aikuinen piilotti viltin alle yhden kaverin ja sitten koitettiin yhdessä miettiä kuka siellä on. Viimeisenä rakennettiin niiiiin korkea torni, että se oli aikuistakin pidempi. 


4-5-vuotiaat käsittelivät tunnetta kiukka ja sitä miten kaveri otetaan mukaan ryhmään. Kiukunpuuska purettiin repimällä sanomalehtiä ihan pieneksi silpuksi! Lopuksi kiukkupalaset kerättiin pussiin joka meni sitten tietysti kierrätykseen. 


Tiistaina lähdimme isolla joukolla laskiaistiistain kunniaksi mäenlaskuun. Päiväkodin läheisellä mäennyppylällä oli paljon lunta, joten ensin aikuiset laskivat liukurilla pari kertaa, jotta saatiin mäki aurattua. Kun oli laskettu tarpeeksi, leikittiin vielä tovi peikkometsässä, joka on mäenlaskupaikan vieressä. 


Löydätkö kuvasta naavametsäläisen?

Keskiviikkona pakkanen paukkui ja vietimmekin aamupäivän sisällä. Meillä oli kynttilähetki, jossa puhuttiin ystävyydestä. Villasukkaystävällä oli monenlaisia ystäviä; pieniä, suuria, vaaleita, tummia, koreita ja vaatimattomia, mutta kaikki silti yhtä tärkeitä. 


Sytytimme kynttilät ystävyyden merkiksi.

Vietimme myös vuoden ensimmäiset 6-vuotiaan synttärit! Onnea! 

Torstaina 1-2-vuotiaat tekivät kädentaidoissa pujottelemalla makaroonikäärmeitä. Se vaati tarkkaa sorminäppäryyttä ja oli kivaa! 


Kielellisissä leikeissä 3-vuotiailla oli kuvasta kerrontaa sekä esineiden tunnistamista vihjeen avulla. Esimerkiksi se on terävä, se on pyöreä, sillä on raidat. 


Tunnetaidoissa 4-5-vuotiaat käsittelivät surua ja sitä, voiko kaverin kanssa riidellä. Miten toimitaan, jos riitaa syntyy ja kuinka asia sovitaan. Lopuksi painettiin kädellä paperille ystävyyden kädet, jotka pääsivät koristamaan Naavametsän seiniä, ihanan värikästä. Perjantaina hengähdimme jo hieman ja vietimme leikkipäivää. Minieskarit ja 4-vuotiaat keskustelivat vielä ystävyydestä ja tekivät makaroneista korut. Jokainen makaroni edusti yhtä naavametsäläistä ja ja Naavametsän aikuista. Ulkoilun yhteydessä osa kävi myös hiihtämässä kun pakkaset hellittivät viimein. 

Ihanaa viikonloppua!