perjantai 17. helmikuuta 2023

Naavametsän viikko 7

 Maanantai alkoi ystävänpäiväkeksien leipomisella! Jokainen pyöritteli taikinasta pieniä palloja, jotka peukalolla painettiin hieman litteäksi. Uunissa paistamisen jälkeen tuoksu oli herkullinen. Keksejä päästiin maistamaan heti ruokailussa pienenä jälkiruokana. 


Tiistaina olikin jännä ja hieman erilainen päivä, kun heti aamupalan jälkeen päiväkotiin saapui valokuvaaja. Seurailtiin miten taustakankaat ja kamerat menivät paikoilleen ja sitten vain odoteltiin että päästään hymyilemään kameralle. Samalle päivälle sattui myös ystävänpäivä! 

Keskiviikkona lapsia oli pyydetty tuomaan vauvakuva itsestä tai kuva perheestä. Jokaisen kuva käytiin läpi ja samalla kerrottiin ketä kaikkia sinun perheeseesi kuuluu. Tunnistitteko kavereita kuvista? Minieskarit myös piirsivät oman perheensä kuvan. Torstaina oli musiikkipäivä. 3-4-vuotiaat lauloivat ystävyysaiheisia lauluja kuten hyppään tanssaan ystävän kanssa, kaksi on paatissa soutajaa ja minun ystäväni on kuin villasukka. 1-2-vuotiaiden musiikilla vieraili pikkujänö joka nukkui, karhu joka nukkui ja sitten rummuteltiin ämpärirumpuja. 

Monta on paatissa soutajaa! 

Ei ole vaaraa kellään, näin sitä leikitellään.

Torstaina osa lapsista kävi ulkoilun yhteydessä hiihtämässä ja hyvinhän se sujui. Uusi hiihtoennätyskin syntyi, 15 kierrosta! Myös perjantaina hiihdeltiin leikkipäivän lisäksi.

Minieskarit kävivät perjantaina läpi muotoja. Huoneesta etsittiin esimerkiksi ympyrän, kolmion ja suorakulmion muotoja. Tunnustelupussista etsittiin ohjeen mukaan eri muotoja. Lopuksi tehtiin vielä aiheeseen liittyvä kynätehtävä. Samalla 4-vuotiaat rakensivat muotopaloilla ohjeen mukaan. 

Oikein mukavaa viikonloppua! :)