perjantai 10. helmikuuta 2023

Naavametsän viikko 6

 Viikkomme käynnistyi saamelaisten kansallispäivällä. Tarkastelimme millainen kansallispuku ja lippu heillä on, sekä tutustuimme saamen kieleen kuuntelemalla saamenkielisen laulun. Videolta katsoimme myös miltä revontulet näyttävät ja lopuksi lauloimme tutun Revontulitanssi-laulun. 

Revontuli huivia hulmuttaa.

Tiistain aktiviteetti liittyi meneillään olevaan mediataitoviikkoon. QR-koodaamalla saimme esiin eläintenkuvia ja pohdimme sitten kuinka kyseinen eläin liikkuu. Esimerkiksi käärme kiemurtelee ja jänis loikkii. Lisäksi ulkoilussa osa ryhmästä pääsi käymään lumikasalla ulkoilun yhteydessä. Ja vietimmepä yhdet 3v. synttäritkin. Keskiviikkona tutkimme mitkä kaikki ovat mediaa ja medialaitteita, esimerkiksi radio, televisio, puhelin ja sanomalehti. Lisäksi tutkimme vanhoja valokuvia autoista, lentokoneista, puhelimista, televisioista, Suomesta ja Mikkelistä. Ennen oli hyvin erilaista. 

Ulkoilun yhteydessä hyödynsimme loistavaa keliä ja kävimme läheisellä ladulla hiihtämässä. 


Torstaina 1-2-vuotiaat tekivät ystävänpäivä aiheisen askartelun, sydämen tuputus tekniikalla. Myös 3-vuotiaatvtekivät askartelun, aurinkosiepparin joka oli sydämen muotoinen.

Aurinkosieppari silkkipaperista.

Tuputettu sydän.

4-vuotiailla oli viivojen vahvistus-kynätehtävä, joka piti lopuksi värittää. Tarkkaa työtä! Minieskareilla oli Huisketta. Luettiin avaruuspaketti ja keskusteltiin Maan pyörimisestä, mitä Maa kiertää ja mikä kiertää Maata. Videolla Paxi kertoi aiheesta vielä hieman lisää. Uutena kirjaimena tuli M ja harjoiteltiin laskettiin luvut 1-10 parin kanssa vuorotellen. Lopuksi vielä kynätehtävä avaruusrobotista, jossa käytiin läpi muotoja. Perjantaina puhuimme ystävydeestä ja ystävän auttamisesta sekä kultaisesta säännöstä. Sen jälkeen osa ryhmästä kävi jälleen hiihtämässä, kun eilen se jäi välistä sään vuoksi. Mukavaa viikonloppua kaikille!