perjantai 13. tammikuuta 2023

Naavametsän viikko 2

 Viikkomme alkoi lumiukko-aiheisilla kädentaidoilla. Minieskarit piirsivät omat lumiukkonsa hiilellä. Hiili kiinnitettiin paperiin fiksatiivilla. 


3-4-vuotiaat harjoittelivat ympyröiden leikkaamista. Eri kokoiset ympyrät liimattiin päällekkäin ja lopuksi koristeltiin lumiukot loppuun tusseilla. 


1-2-vuotiaat puolestaan tuputtivat omat lumiukkonsa valkealla maalilla. 


Tiistaina 1-2-vuotiaat viimeistelivät lumiukkonsa tekemällä niille nenän, silmät, napit ja hatun. Upeita! 


3-4-vuotiaat harjoittelivat matemaattisissa leikeissä mittoja; pituus ja paino. Testailtiin, mikä lelu on painava ja mikä kevyt. Kuka lapsista oli pisin? Sekin selvitettiin ja mentiin pituusjärjestykseen. Lopuksi tehtiin matikkapaloista 10 palan mitta ja etsittiin eri pituisia leluja ja asioita. 

Pituusjärjestys.

Minieskarit myös tutkivat pituutta ja painoa. Laitettiin tavaroita pituusjärjestykseen, punnittiin vaa’alla eri painoisia esineitä. Isoon purkkiin oli laitettu riisiä. Myös pieneen astiaan oli laitettu riisiä, mutta kummassa on enemmän? Selvisi, että riisiä oli molemmissa yhtä paljon! Tutkittiin kuka on pisin, mentiin pituusjärjestykseen ja merkattiin jokaisen pituus seinään. Näin voimme keväällä selvittää, kuinka paljon pituutta on tullut lisää! 


Keskiviikkona pääsimme Naavan omaan aistihuoneeseen. Näköaistille oli eri värisiä valoja, ne heijastuivat kattoon ja seinille pimeässä huoneessa. Kuuloaistia varten tunnistettiin erilaisia soittimia. Minieskarit lisäksi etsivät pareja pikkupurkeilla, joista kuului ravistamalla erilaisia ääniä. Hajuaistin avulla tunnistettiin purkkejen sisältä eri hajuja; pipari, vanilija, kahvi ja kaneli. Tuntoaistille oli myös tarvetta, tunnusteltiin kuumaa ja kylmää vettä ja erilaisia tuntolaattoja. Makuaistin avulla maisteltiin! Suolaa, rusinoita ja sitruunaa, hyvää vai ei? 
Torstaina ja perjantaina vietimme leikkipäivää ja nautimme ulkoiluissa lumesta josta sai vihdoin tehtyä lumipalloja ja lumiukkoja. 


Mukavaa viikonloppua! :)