torstai 5. tammikuuta 2023

Naavametsän viikko 1

 Uusivuosi Naavametsässä alkoi ilotulitusaiheisilla kädentaidoilla. Osiin leikatulla pillillä, maalilla ja mustalla kartongilla saimme aikaan upeaa väriloistoa, aivan kuin raketin räjähdys. Tiistaina minieskarit jatkovat Huiske-tarinoita. Koppakuoriainen-leikin jälkeen opeteltiin uusi kirjain O helmien avulla. Sitten leikittiin myrkkykirjain leikkiä jo opituilla kirjaimilla; A, I, S, N, U, E ja O. Lopuksi oli vielä sanarytmitehtäviä.3-4-vuotiaat matkasivat lumiselle retkelle draaman muodossa. Ensin valittiin lumikaverit pehmoeläimistä, puettiin lämpimästi päälle ja lähdettiin matkaan. Tarkoituksena oli viedä lumikaverit lumimajaan jääsillan ja jäätunnelin kautta. Kivaa mielikuvitusleikkiä ja liikuntaa! 

Lepakko-lumikaveri vahtii toisten unta. 

1-2-vuotiaat kertasivat puolestaan kehonosia. Aikuinen näytti kuvia eri kehonosista ja lapset etsivät vastaavan itsestään. Sitten nalle pyysi näyttämään eri kehonosia ja lopuksi vielä vilkutettiin eri kehonosilla musiikin tahdissa. Kuinka aikuisilta sujuisikaan jalalla tai pepulla vilkutus? Lapsilta se sujui erinomaisesti! 

Keskiviikkona puhuttiin katsomuskasvatuksessa loppiaisesta. Itämaan tietäjät veivät luvatulle kuninkaalle lahjoja. Sinne matkattiin temppuradan kautta. Sitten vietiin lahjat kapalossa makaavalle vauvalle. Paluumatka tapahtui niin ikään temppuradan kautta; tunnelin läpi, tasapainoilu penkkiä pitkin, jalanjälkiä pitkin hipsuttelu, kieriminen ja vielä pomput värillisten laattojen kautta. 

Torstaina pääsimme viettämään vuoden ensimmäistä lelupäivää! Onkohan mukana vanhat lempparit vai joululahjaksi saatuja uutuuksia? 

Ulkoilussa liukkaus ja pakkanen ei ole naavametsäläsiä haitannut! Yksisarviset toivottavat hyvää viikonloppua!