perjantai 4. marraskuuta 2022

Naavametsän viikko 44

 Viikkomme käynnistyi iloisesti kaikkien yhteisellä pöytäteatterilla! Tarina oli monille tuttu Kultakutri ja kolme karhua. Lopuksi pohdimme, saako toisten koteihin mennä ilman lupaa tai saako toisten tavaroihin puuttua ilman lupaa.Tiistaina touhusimme kädentaitojen parissa. Leikkaamisharjoituksia ja salaisuushommia… Ulkona otettiin vielä yhteinen jumppatuokio musiikin tahtiin. Kappaleina olivat Sutsisatsaa sekä peikon aamujumppa, kivaa! 


Keskiviikkona minieskarit kävivät läpi uuden Huiske tarinan. Lisäksi harjoiteltiin kirjain N. Etsittiin paperilla olevista sanoista N ja tehtiin kirjain vielä helmillä. Minieskarit harjoittelivat myös numeroita 7 ja 8. Kuvasta tutkittiin esimerkiksi kuinka monta punaista ja keltaista lehteä löytyy. Sitten laskettiin montako lehtiä oli yhteensä. Lopuksi harjoiteltiin vielä tarkkaa kuuntelua ja piirrettiin aikuisen ohjeen mukaan kuva. 

3-4-vuotiailla puolestaan oli vuorovaikutusleikkejä. Ensimmäinen leikki oli kaverin kanssa paikan vaihto. Aikuinen sanoi lasten nimet ja he vaihtoivat keskenään paikkoja mahdollisimman nopeasti. Hyvä kuunteluharjoitus samalla. Toinen leikki oli kuuma peruna. Hernepussi toimi kuumana perunana ja piirissä se piti siirtää seuraavalle mahdollisimman nopeasti, ettei käsiä polta. Kolmas leikki oli kosketusviesti. Istuttiin jonossa ja aikuinen koski lasta johonkin kohtaan ja lapset veivät viestin koskettamalla seuraavalle. Neljäs leikki oli ”kääretorttu”. Mentiin makaamaan viltille ja aikuinen pyöritti lapsen rullan sisään ja takaisin. Vain yksi lapsi halusi tätä leikkiä kokeilla, joten päädyimme tekemään kaksi kääretorttua aikuisesta! Aikuinen rullaan ja lapset pyörittelivät yhdessä. 

1-2-vuotiaat puolestaan kävivät metsäretkellä lähimetsässä. Kohteessa lapset etsivät ystävämme Kurren ja Nallen metsästä. Metsään oli myös piilotettu eri eläinten kuvia ja niitä etsittiin yhdessä. Sieltä löytyivät ainakin jänis, karhu ja hiiri. Paluumatkalla käytiin vielä katselemassa isoja kiviä ja pääsipä niiden päälle vielä kiipeilemäänkin! 


Torstaina koitti odotettu halloweendisco! Discoon sai myös pukeutua ja meiltä löytyikin päiväkodista kummitus, leppäkerttu, tiikeri, kolme erilaista luurankoa, prinsessoja, velhoja ja balleriinakin. Ihania asuja, musiikkia ja tanssia, discovaloja ja lopuksi vielä herkutteluun popcornia. Perjantaina lasten kanssa keskusteltiin tuokiolla pyhäinpäivästä ja kuolleiden muistelusta. Pohdittiin onko joku käynyt hautajaisissa tai hautausmaalla viemässä kynttilää haudalle. Joulun aikaan osa oli käynyt. Luimme tarinan ketusta ja muistojen puusta. ”Muistojen puu on koskettava ja lohdullinen tarina siitä, että vaikka ystävä on poissa, hän elää aina muistoissa” Tarinan jälkeen kaikki maalasivat oman muistojen puunsa ketulle. Kauniita taideteoksia. Mukavaa viikonloppua kaikille :)