perjantai 2. syyskuuta 2022

Naavametsän viikko 35

 Viikko käynnisteltiin 1-2-vuotiaiden osalta kädentaidoilla. Painanta tekniikkaa hyödyntäen vihreästä ja punaisesta maalista taiteiltiin toukkia. Teimme 3-4-vuotiaiden kanssa draamaharjoituksena mielikuvitusretken metsään. Puimme asianmukaiset varusteet, rakensimme nuotion, paistoimme makkaraa ja sammutimme nuotion. Lopuksi keräsimme mustikoita ja mansikoita, jotka söimme jäätelön kera. Päiväkodilla menimme leikisti päiväunille retken jälkeen. 

Minieskareilla Huiske-tarina jatkui ja hahmojen puuhun muutti kaksi uutta asukasta, joista toinen puhui riimitellen ja riimipareilla. Samalla kertaa harjoiteltiin kirjainta A ja tutkittiin kenen kaikkien nimestä a-kirjain löytyy.Tiistaina kädentaidot jatkuivat sekä 1-2-vuotiailla että 3-4vuotiaillakin. Pienemmät viimeistelivät toukkansa piirtämällä sille silmät. Isommat taas harjoittelivat saksien käyttöä etana-askartelun parissa. Ensin väritettiin etanan vartalo ja sitten leikattiin se irti. Etanalle leikattiin myös kotilo ja liimattiin se etanan selkään. 
Minieskarit harjoittelivat tuokiollaan numeroita 1 ja 2. Mitä ihmisestä löytyy yksi ja mitä kaksi? Poskia on kaksi, suuta yksi, silmiä kaksi ja neniä yksi. Helmillä muodostettiin molemmat numerot ja leikittiin vielä patsasleikkiä. Siinä musiikin soidessa liikutaan ja kun musiikki loppuu, aikuinen sanoo numeron yksi tai kaksi. Numerolla yksi tehdään itsestä liikkumaton patsas ja numerolla kaksi muodostetaan patsas kaverin kanssa. Huippua!Keskiviikkona koko ryhmällä oli katsomuskasvatusta. Aiheena oli syntymä, kaste ja vesi. Aluksi jokainen sai vedestä käydä nostamassa oman nimensä ensimmäisen kirjaimen. Keskusteltiin nimiäisistä ja kastajaisista ja pohdittiin onko joku ollut näissä tapahtumissa. Sitten aikuinen toimi leikkiristiäisissä nuken eli lapsen nimen antajana. Nukella oli yllään kastemekko ja vettä valeltiin nuken päähän kastemaljasta. 

Tunnusteltiin, miltä vesi tuntui kämmenellä.

Kastetilaisuudessa on pöydällä usein kukkia, kynttilä, raamattu ja kastemalja.

Torstaina vietettiin syksyn ensimmäistä oman lelunpäivää eli päiväkotiin sai ottaa kotoa yhden lelun mukaansa. Toiminnalla meillä oli musiikkia. 1-2-vuotiaat lauloivat omalla musiikillaan muun muassa siilistä ja muista eläimistä.


Isompien musiikilla lauloimme muun muassa laulut Pieni lohikäärme, Litinöitä lätinöitä, Kaksi on paatissa soutajaa sekä Hyvät tavat. 

Pienen lohikäärmeen häntä pitenee.

Perjantaina minieskarit tekivät tarkkaa kuuntelua tuokiollaan. Vahtikoira-leikissä yhdellä lapsella oli kulkunen selän takana ja kilisytti sitä. Yhden lapsista tuli kuunnella tarkkaan ja arvata kenen takana kilinä kuuluu. Lisäksi harjoiteltiin riimipareja ja oltiin pallon piilotusta. 

Leikkien lisäksi 3-4-vuotiaat tekivät taulut ulkona luonnonmateriaaleista. Etsittiin esimerkiksi lehtiä, keppejä ja kiviä, jotka laitettiin kehyksiin ja kuvattiin. Naavametsä toivottaa syksyistä viikonloppua kaikille!