perjantai 26. elokuuta 2022

Naavametsän viikko 34

 Viikko aloitettiin tehokkaasti 1-2-vuotiaiden osalta draaman avulla mielikuvitusleikillä. Lapset katsoivat kuvakortteja eläimistä ja lähtivät liikkumaan tilassa kunkin eläimen tavoin. 


Eläimiä löytyi myös 3-4-vuotiaiden toiminnasta kun väritimme kynätehtävissä mallin mukaan. Kynäote löytyy jo kaikilta, harjoittelu tekee meistä vielä värityksen mestareita.

Tiikeri, kirahvi ja papukaija.

Minieskarit tekivät kädentaitoja. Kuulamaalaus-tekniikalla ja sormiväreillä syntyi mustikan- ja puolukan varpuja. Viikko jatkui 1-2-vuotiaiden ulkoliikunnalla. Eläinten kuvia oli laitettu pihan eri puolille. Kun aikuinen sanoi jonkin eläimen, piti kiireesti juosta sen luokse. Lisäksi otettiin hauska pallosade-leikki, jossa tennispalloja pudotetaan korkealta ja pomppivat pallot kerätään yhdessä koriin jotta saadaan uusi pallosade! 
3-4-vuotiaat puolestaan kokeilivat vuorovaikutsleikkejä. Teemana oli erilaiset tunteet, joita käytiin lävitse ”jos sul lysti on”- laululeikin tahtiin. Tunteita olivat muun muassa suru, kiukku, jännitys ja ilo. Lisäksi päästeltiin kiukun ja ilon höyryjä. Niin kauan kuin sulka oli aikuisen kädessä tai ilmassa, sai kiukuta. Kun sulka osui maahan, kiukku loppui. Sama toistettiin ilon ja naurun kanssa. 

5-vuotiaat tekivät omia kynätehtäviään, jossa piti muun muassa piirtää pupun kuva valmiiksi sekä omakuva.

Keskiviikkona 3-4 vuotiaat tekivät matemaattista hahmotusta. Leikimme Kim-leikkiä, vertailimme kuutiopalokoita joissa kaikissa oli samat värit, mutta yhdessä ne olivatkin eri järjestyksessä. Lopuksi tarkasteltiin aikuisen vaatetusta. Sitten suljettiin dilmät ja katsottiin mikä vaatetuksessa oli muuttunut.

Kim-leikki.

1-2-vuotiaat leikkivät aikuisen johdolla maatilalla eläinleikkejä. Minieskarit kävivät retkellä metsässä, jossa he tutkivat ympäristöä ja tekivät siihen liittyviä tehtäviä. Lasten tuli esimerkiksi etsiä enemmän kuin kaksi käpyä, etsi itseäsi pidempi puu ja etsi kenkäsi pituinen oksa. Lapset keksivät myös aikuiselle omia tehtäviä. Lopuksi aikuisen ideasta lapset rakensivat käpylehmiä.
Torstaina 1-2-vuotiaat lukivat yhdessä kirjan Pikku toukka paksulainen, jossa toukka koteloituu ja josta kuoriutuu perhonen. 3-5-vuotiailla oli ulkoliikuntaa. Leikkeinä olivat seuraa johtajaa, kuka pelkää mustekalaa sekä polttopalloa. Suosikiksi osoittautui polttopallo. 
Perjantaina keskityimme vapaisiin leikkeihin ja ulkoiluun. Loppuviikosta onkin kiva jo hieman hengähtää. Oikein rentouttavaa viikonloppua kaikille!