perjantai 13. toukokuuta 2022

Toukokuun toinen viikko

 Naavametsän viikko käynnistyi pienten osalta kieliharjoituksilla. Kielituokiolla lapset saivat nimetä kuvissa olevia keväisiä asioita ja etsiä lopulta niiden parin kuvien joukosta. Lapset tunnistivat hyvin kuvat ja auttoivat kaveria niiden tunnistamisessa. Lopuksi lapset kertoivat, minkä värisiä kuvien asiat ovat.

4-vuotiaat askartelivat linnun. Lapset leikkasivat linnulle vartalon ja pään, mitkä he liimasivat paperille. Hauskin osuus oli omien kämmenten maalaaminen ja kädenkuvan painaminen linnulle siiviksi.

5-vuotiaat lähtivät retkelle Emolan metsään. Emolan metsässä lapset leikkivät majaleikkejä. Majaleikkien jälkeen pikkueskareiden ryhmä siirtyi läheiseen leikkipuistoon tutustumaan ja leikkimään. Leikkipuistosta lapsille jäi mieleen keinut.

Tiistaina lapset osallistuivat seurakunnan järjestämälle kynttilähetkelle. Kynttilähetken tarina käsitteli hyvää paimenta. Lapset saivat miettiä, millainen on hyvä paimen ja mitä se mahtaa tarkoittaa. Lapset osasivat hienosti vastata tähän. Kynttilähetkellä lapset lauloivat auringosta ja rakensivat yhdessä lammasaitauksen.

Keskiviikkona pienet aloittivat kevätaskarteluna leppäkerttua. Keskiviikon tehtävänä oli maalata leppäkertun vartalo mustaksi ja liimata siipiin pilkut. WC-paperin hylsyn maalaaminen osoittautui haastavaksi, mutta hauskaksi hommaksi, kun aikuisen sormet oli helppo maalata samalla.

4-vuotiaat viettivät sadepäivän retkellä Laivapuistossa leikkien. Lapset leikkivät merirosvoleikkiä isossa kiipeilytelineessä. Leikkien jälkeen oli hyvä käydä kävelemässä ja katsomassa kevään merkkejä lähiympäristössä ennen päiväkotiin palaamista.

5-vuotiaat askartelivat. Heidän askarteluna oli värikäs lintu. Jokainen sai leikata linnulle vartalon, siivet ja pyrstön valitsemastaan väristä sekä liimata osista upean lentoon lähtevän linnun.

Torstaina Naavametsän väki vietti musiikkipäivää. Musiikilla lapset harjoittelivat kevätjuhlalauluja, jotka sujuvat jo upeasti koko porukalta.

Perjantaina pienet askartelivat leppäkertut loppuun liimaamalla leppäkertulle siivet, silmät ja tuntosarvet paikoilleen.

Perjantaina Naavametsässä vietettiin 5-vuotissyntymäpäivää. Onnittelut vielä kertaalleen syntymäpäiväsankarille.

Pitkin viikkoa lapset ovat keksineet upeita leikkejä. Pikkueskarit ovat kehittyneet pitkäkestoisessa leikissä ja haluavat usein säästää rakennelmat seuraavaan päivään, jotta leikkiä voi jatkaa helposti. Ulkona olemme nauttineet niin sadekelin riemusta kuin lämpimästä auringosta.

Mukavaa kesän odotusta toivottaa Naavametsän väki.