torstai 23. joulukuuta 2021

Jouluviikko

Jouluviikko Naavametsässä alkoi satuhieronnalla. Satuhieronta kertoi tontun joulusaunasta. Lapsen selkään piirsimme tontun jälkiä, heitimme löylyä ja pesimme hieromalla hiuksia ja kuivattelimme taputtamalla lasta kevyesti selkään.Tiistaina vietimme peräti kahdet syntymäpäivät! Syntymäpäivien parissa meni lähes koko aamupäivä, kun lauloimme sankareille ja luimme syntymäpäiväsankarien tuomat kirjat. Onnea vielä kerran syntymäpäiväsankareille.

Keskiviikko hujahti askartelujen parissa. Naavametsän pienet saivat askarrella sormivärien avulla joulukuuseen koristeet. Pienten askartelemat joulukuuset vietiin piristämään rappujen ovia ja toivottamaan hyvät joulut. Naavametsän 3-5 -vuotiaat askartelivat kiiltävistä punaisesta, kultaisesta ja hopeasta paperisuikaleesta koristenauhat, joilla koristella kuusi tai ripustaa katosta roikkumaan. 
Kaikki Naavametsän lapset askartelivat pillejä apuna käyttäen ilotulitukset. Isommat lapset levittivät väriä puhaltamalla pillin avulla ja pienemmät lapset roiskivat pillin ja paperin avulla väriä ympäriinsä. Ilotulituksista tuli oikein komeat ja koristavat Naavametsän seinää.Torstain vietimme pienellä porukalla leikkien ja pelaten lasten toiveleikkejä ja -pelejä sekä askarrellen vapaita askarteluja. Vapaan askartelun avulla lasten mielikuvitus kasvaa ja he saavat käyttää omaa luovuuttaan vapaasti.


Viikon aikana olemme ulkoilleet pakkasen niin salliessa ja laskeneet liukurimäkeä. Sisällä olemme saaneet uusia leikkejä leikittäväksi, kuten junaradan ja nukkekodin ja lapset ovat viihtyneet uusien lelujen parissa ja keksineet upeita leikkejä.


Ensi viikolla (viikko 52) olemme poikkeuksellisesti auki 7:00 - 16:30.

Naavametsän väki toivottaa hyvää & rauhallista joulun aikaa. 🎄🎅