perjantai 10. joulukuuta 2021

Joulukuun toinen viikko

Ilmoitusluonteista asiaa koskien Naavametsän joulua. Naavametsän joulujuhla on peruttu. Kuvaamme joulujuhlan sijasta joulutervehdyksen joulukuun aikana.

Ensi keskiviikkona 15.12. vietämme lelupäivää. Huomioithan, että lelu mahtuu lapsen lokeroon tai reppuun eikä sisällä pieniä irtoavia osia. Lelu olisi hyvä nimikoida.

Naavametsän viikko alkoi tiistaina kynttilähetken muodossa. Kylmän pakkassään vuoksi kynttilähetki vietettiin sisällä. Kynttilähetkellä tutustuimme jouluun ja joulun sanomaan kertomuksen muodossa. Kynttilähetkelle soitimme kulkusia ja lauloimme Joulupuu on rakennettu.

Keskiviikkona Naavametsän pienet harjoittelivat mediataitoja Ipadin kanssa. Ipadilla oli hauska ja jännittävä piirtää, kun väri tuli kynän sijaan omasta sormesta. Lapset saivat valita ohjelman väreistä haluamiaan ja valita erilaisia jälkiä tekeviä kyniä ja pensseleitä.

3- & 4- vuotiaat tekivät jouluisen kynätehtävän. Kynätehtävässä lapset harjoittelivat muotoja jäljentämällä ääriviivoja. Hauskin tehtävä oli piirtää joulukuusi ja koristella piirtämänsä joulukuusi haluamillaan koristeilla.

Pikkueskarit tutustuivat numeroihin 1-10 ja harjoittelivat niiden tunnistamista matikkatuokiolla. Matikassa numeroihin perehdyttiin niin helmien avulla kuin kellon avulla. Aikuinen aloitti sanomalla ”Kello löi jo...” ja lasten tuli kuunnella, kuinka monta kertaa aikuinen soitti kelloja.

Torstaina Naavametsässä soivat joululaulut. Lasten kanssa laulettiin ja soitettiin tutuksi tulleita joululauluja, kuten vauhdikkaampi Jouluralli, liikunnallinen Minä näin, kun tonttu sekä klassinen Tuiki tuiki tähtönen. Harjoittelimme joululauluja, joista kuvaamme jouluisen tervehdyksen kotiin, kun yhteinen joulujuhla on peruttu.

Perjantaina vietimme yhdessä lasten kanssa jouluisen aamupalan. Aamupalalla nautimme riisipuurosta, kinkusta ja kasviksista. Paras tarjottava kaikesta taisi kuitenkin olla jälkiruoaksi tarjoiltu pipari.

Perjantai vietettiin leikkien, piirtäen ja muovaillen. Ulkona pakkassäässä lapset vetivät pulkkia, laskivat liukurimäkeä ja osa lapsista pääsi leikkimään suureen lumikasaan. Lumikasaan oli hauska kiivetä, mutta vielä hauskempaa oli laskea mäkeä alas pepullaan.

Pakkassää on pitänyt meidät viikolla enemmän sisällä kuin ulkona. Viikolla olemme kovasti lukeneet kirjoja, tehneet palapelejä, piirtäneet ja harjoitelleet pitkäkestoista leikkiä happihyppelyiden ohella. Viikon aikana lapset ovat leikkineet myös käsinukeilla ja suunnitelleet esityksiä.


Oikein mukavaa joulun odotusta. 🎄🎄