perjantai 17. joulukuuta 2021

Joulukuun kolmas viikko

 Maanantaina Naavametsän pienet harjoittelivat saksilla leikkaamista. Leikkausharjoituksen myötä lapset askartelivat pienet tontut partoineen ja tonttulakin tupsuineen vietäväksi kotiin.

4-vuotiailla oli kielituokio. Kielituokiolla lapset leikkivät Kim-leikkiä ja heillä oli käytössä tunnustelupussi. Tunnustelupussiin laitettiin esine ja lasten tuli koskettamalla, näkemättä sitä, nimetä esine. Toisena tunnustelupussin tehtävänä oli tunnustella pussissa olevaa esinettä ja löytää se toisesta pussista eri esineiden seasta. Viimeinen tehtävä oli Mikä on väörin -kortit. Korttien kuvien avulla lasten tuli osata kertoa, mikä kuvassa on väärin.

Pikkueskarit viettivät maanantain pikkueskarituokiolla. Pikkueskarituokiolla he jatkoivat tavuttamisen harjoittelua kuvakorttien avulla. Tavutusharjoitusten jälkeen oli tehtävänä jatkaa kuviojonoa mallin mukaan. Ympyrä, kolmio, ympyrä, kolmio ja niin edespäin. Tehtävässä oli kahden ja kolmen kuvion jonoja, jotka tuli osata täydentää.

Tiistaina sekä keskiviikkona Naavametsässä vietettiin musiikkipäiviä. Musiikilla lapset lauloivat, tanssivat ja soittivat tutuksi tulleita joululauluja. Kuvasimme joululauluista jouluisen tervehdyksen katsottavaksi kotona.

Keskiviikkona musiikin ohella vietimme lelupäivää. Lapset saivat tuoda haluamansa lelun päiväkotiin. Päiväkodissa näimme erilaisia Ryhmä Hau koiria autoineen, nukkeja, ja eläimiä pandoista kettuihin.

Keskiviikkona laskeuduimme joulun tunnelmiin jouluaterian parissa. Lapset pääsivät maistelemaan erilaisia joulun makuja porkkana- & lanttulaatikon sekä rosollin muodossa. 

Torstaina kuvasimme viimeiset musiikkiesitykset ja leivoimme pipareita. Jokainen sai vuorollaan käydä kaulimassa ja painamassa muutaman piparin. Kaikista parasta taisi olla maistiainen piparitaikinaa, mitä lapset saivat maistella leipomisen jälkeen. Herkuttelimme valmiilla pipareilla lounaan päätteeksi.

Perjantaina pidimme yhteisen liikuntatuokion Naavametsän lasten kesken. Liikunnassa ryömimme tunnelin läpi ja asetuimme lumihiutaleille suorittamaan mielikuvituksellisen jouluseikkailun. Liikunnallisessa jouluseikkailussa autoimme tonttua seikkailemaan metsän halki ystävänsä luokse. Etsimme tonttuja seiniltä numerojärjestyksessä ja teimme tonttujen kertomat liikkeet yhdessä. Loppuun lapset saivat rentoutua musiikin tahtiin, kun aikuiset heiluttivat harsoa lasten yllä.

Oikein mukavaa joulun odotusta, ensi viikolla jatkamme.