perjantai 3. joulukuuta 2021

Joulukuun alkua

 Naavametsän viikko alkoi yhteisellä askartelulla. Viime viikolla painetut taikataikina-tähdet saivat upean keltaisen maalipinnan lasten maalatessa. Tähdet viimeisteltiin kimalteella ja ripustettiin avaruushuoneen kattoon joulu- ja avaruustähdiksi.

Tiistaina Naavametsän pienet tutustuivat jouluisiin ja talvisiin kirjoihin satusalkun avulla. Jokainen lapsi sai vuorollaan kurkistaa satusalkkuun ja valita mieleisen vuodenaikaan sopivan kirjan. Luimme joulupukin seikkailuista, eläinten talvisista juhlista ja ihastelimme kirjojen kuvia. 

3- & 4-vuotiaat askartelivat jouluisen kuvan. Lapset leikkasivat kuusen vihreästä ja tontun punaisesta paperista ja liimasivat ne tyhjälle paperille. Joulukuusen sai koristella haluamallaan tavallaan ja tontulle pistää pumpulista tupsun ja parran. Lopputila oli vapaalle jouluaiheiselle piirrokselle ja paperia koristivat kauniit lasten piirtämät lahjapaketit.

Pikkueskareilla oli puolestaan pikkueskarituokio. Tuokiolla pikkueskarit tutustuivat pääväreihin ja väriympyrään askartelun avulla. Aikuinen näytti vesiväreillä, kuinka päävärit sekoittuvat keskenään. Lapset saivat itse värittää oman väriympyränsä aikuisen mallin mukaan ja leikata väriympyrän vietäväksi kotiin.

Keskiviikkona Naavametsä musisoi yhdessä. Musiikilla lauloimme tutuksi käyneitä joulu- ja talvilauluja sekä soitimme erilaisia soittimia, kuten kulkusia, marakasseja ja rytmikapuloita. Lasten lähes ylivertaiseksi joulusuosikiksi on noussut Jouluralli ja kyseistä laulua saisi olla koko ajan soittamassa ja laulamassa. Keskiviikkona vietimme myös syntymäpäiviä, onnittelut vielä kertaalleen syntymäpäiväsankarille.

Keskiviikkona Vilkas-tonttu saapui Petteri poron kanssa Naavametsään odottamaan lasten kanssa joulua. Samalla alkoi lasten kauan odottama joulukalenteri. Joulukalenteriin on jokaiselle lapselle varattu oma luukku, jonka he saavat tulevien päivien aikana avata. Luukuista paljastuu liikunnallisia loruja, jotka käydään lasten kanssa läpi.

Torstaina vietimme päivän harjoitellen pitkäkestoista leikkiä roolivaatteiden ja majojen avulla. Toisella puolelle Naavametsää syntyi uljas tiikerileikki, jossa lapset olivat tiikeriperhe ja he seikkailivat omassa leikissään koko aamupäivän. Tiikerit sairastelivat ja kurkkivat luukuista ja murisivat kovasti kutsumattomille vieraille. Toiselle puolelle Naavametsää syntyi hirviöleikki, jossa lapset tutkivat hirviön jättämiä jälkiä ja tekivät ansoja hirviölle, jotta voisivat napata sen.

Perjantaina juhlimme itsenäisyyspäivää laulaen Maamme -laulua ja kuuntelemalla Finlandia-hymnin. Tutkimme yhdessä Suomen lippua ja itsenäisyyspäivän kynttilöitä niiden sinisessä ja valkoisessa värissä. Itsenäisyyspäivän kunniaksi osa innostui rakentamaan plusplus-palikoista Suomen lipun.

Naavametsässä joulua odotetaan kovasti, samoin kuin tonttuja kurkitaan ikkunasta. Leppoisaa joulun odotusta.