perjantai 5. marraskuuta 2021

Marraskuun ensimmäinen viikko

 Ilmoitusluonteista asiaa jokaiselle Naavametsän perheelle. Naavametsän eteisestä löytyy kysely lapsen joulun ajan hoidon tarpeesta. Merkkailetteko listoihin raksilla, kun tiedätte lapsen hoitopäivät, niin me pääsemme suunnittelemaan joulun työvuorot sekä varaamaan ruokahuollon, kiitos.

Marraskuun ensimmäisen viikon aikana lapsilla on ollut oikein mielenkiintoisia ja idearikkaita ulkoleikkejä sadekelistä huolimatta. Ulkona olemme tehneet kastemadolle oman hoitolan, lähteneet purjehtimaan laivalla etelän lämpöön sekä etsineet avaruuskiviä. 

Maanantaina Naavametsän pienet kuulamaalasivat. Oli mielenkiintoista, miten kuulat pyörivät ja maalasivat paperin. Osasta olisi ollut hauskempaa ottaa kuulat laatikosta kuin pyörittää laatikkoa. Kuulamauksesta syntyi oikein upeita sateenvarjoja.

3- & 4-vuotiaat aloittivat vuorovaikutusleikin. Ensimmäisellä kerralla lapset saivat valita ryhmänsä nimen ja ryhmän nimeksi muovautui kaikille tuttu Ryhmä Hau 6-ryhmä. Ryhmä Hau 6-ryhmä maalasi pillien avulla itselleen tunnustaulun.

Pikkueskarit tutustuivat Pikin avulla tunnetaitoihin. Tämän päivän tuokiolla lapset saivat vihaisen musiikin tahtiin kiukkumarssia kiukkunsa pois ja lohduttaa pehmoeläintä halaamalla ja silittämällä. Loppuun jokainen sai piirtää oman mielikuvitusystävänsä.

Tiistaina pienet tutustuivat nukketeatterin kautta tunnetaitoihin. Tällä kertaa eläimet kävivät läpi toisen nimittelyä, surua ja anteeksipyyntöä. Hienosti aivan pienetkin tiesivät, että anteeksi voi pyytää halaamalla, vaikka ei osaisikaan vielä puhua.

Nelivuotiaat jatkoivat Ryhmä Hau 6-ryhmän parissa. Tällä kertaa ryhmän tehtävänä oli nyrkkeillä sanomalehti rikki sekä liikkua sovitulla tavalla vihreän valon palaessa. Punaisella valolla oli oltava aivan paikoillaan. Lopuksi lapset olivat leikkineet vielä soutuleikkiä.

Pikkueskarit jatkoivat Pikin parissa. Alkuun lapset kylvivät riidan siemeniä ja miettivät, mistä riidat saavat alkunsa. Lapset saivat tehdä itselleen ystävyyden helmet miettimällä, millainen ystävä haluaisi olla. Ystävyyden helmet lähtivät kotiin jo samana päivänä. Pikkueskarit saivat Pikin kanssa sekoittaa leikkipataan hyvän leikin aineksia.

Keskiviikkona pienet loruttelivat ja köröttelivät erilaisten lorujen ja laulujen tahdissa. Hauskoja laululoruja olivat laivaloru, hiiri mittaa maailmaa sekä ihahaa, jota olisi voinut vielä monta kertaa ottaa uudestaan ja uudestaan.

Nelivuotiaat jatkoivat Ryhmä Hau 6-ryhmän touhujen parissa. Tänään sanomalehden läpi tuli juosta hurjaa kyytiä! Aikuisen kanssa oli hauska kottikärrykävellä ja kaikista hauskinta oli peittokaruselli. Jokainen pääsi vuorollaan makaamaan peiton päälle muiden lasten ja aikuisten kantaessa ja pyöritellessä peittoa karusellin tavoin.

Pikkueskareilla oli pikkueskarituokio. Tuokiolla käytiin läpi viikonpäiviä ja käsitteitä tänään, eilen, huomenna, ylihuomenna ja toissapäivänä avaruusteeman mukaisesti. Pikkueskarit yrittivät myös miettiä kuvien avulla, mihin suuntaan pallo liikkuu, mutta tämä osoittautui hivenen hankalaksi vielä.

Torstaina Naavametsässä vietettiin Halloweenia. Lapset olivat jo pitkään odottaneet Halloween juhlia ja päivän koittaessa, lapset olivat innoissaan. Upeat ja pelottavat puvut viilettivät Naavametsän Halloween discossa. Lapset tanssivat kovasti yhdessä koristellussa huoneessa.

Perjantaina pikkueskarit pääsivät kuulamaalaan. Mitähän näistä kuulamaalatuista papereista syntyy? Koko ryhmän kanssa lennettiin kuuhun vierailulle satuhieronnan avulla.

Oikein mukavaa sateista viikonloppua, ensi viikolla jatkamme uusien leikkien parissa.