perjantai 19. marraskuuta 2021

Lasten oikeuksien viikko

Naavametsän seuraavaa lelupäivää vietetään torstaina 25.11.2021. Torstaina saa tuoda päiväkotiin oman lelun, joka mahtuu lapsen koriin eikä sisällä pieniä irtoavia osia. Muistathan nimikoida lelun, kiitos.

Viikolla olemme viettäneet lasten oikeuksien viikolla. Viikolla Tiuku -hahmo on vieraillut päivittäin päiväkodissamme ja tuonut mukanaan kirjeen koskien lasten oikeuksia. Olemme lukeneet kirjeet yhdessä ja jutelleet Tiukun kertomista asioista, kuten mielikuvitusystävistä ja lasten säännöistä. Lasten oikeuksien viikolla olemme katsoneet videon liittyen lasten oikeuksiin ja tanssineet Lapsella on oikeus -laulua.


Kuukauden kolmas viikko alkoi seurakunnan järjestämällä kynttilähetkellä. Kynttilähetkellä käsittelimme pyhäinpäivää esityksen muodossa. Esityksessä oli perhe ja perheessä mummo. Mummo vanheni tarinan edetessä ja lopulta hän kuoli vanhuuteen ja hänet haudattiin. Lapset saivat kukin viedä haudalle kynttilän jonkun itselleen tärkeän ihmisen muistolle.


Tiistaina Naavametsän pienet musisoivat. Musiikkituokiolla lapset pääsivät joulun tunnelmiin joululaulujen avulla ja soitimme yhdessä kulkusia. Suosikkilauluja tuokiolla olivat Revontulitanssi sekä loppurentoutuksena ollut Pilvi pieni pehmoinen. 

4-vuotiailla oli tiistaina matikkatuokio. Tuokiolla lapset miettivät, mitä on yksi ja mitä on monta. Aikuisen kanssa mietittiin, onko huoneessa yksi vai monta ovea, ikkunaa ja lasta. Lisäksi tuokiolla päästiin leikkimään aiheeseen sopivia leikkejä, kuten helmenkalastaja ja kim-leikki.

Pikkueskareilla oli pikkueskarituokio. Tuokiolla pikkueskarit piirsivät kynätehtävässä paperille kuvan toisen puolen ja täydensivät täten kuvan. Toinen tehtävä tuokiolla oli harjoitella riimittelyä ja miettiä eri sanoille riimipareja.


Keskiviikkona koko Naavametsän väki lähti retkelle Rokkalan kaupalle. Kävelymatkat kaupalle ja takaisin päiväkotiin sujuivat erinomaisesti ja lapset jaksoivat hienosti kävellä. Rokkalan kaupalla katsoimme lajittelupisteitä kierrätysteeman mukaisesti ja tutustuimme kierrätykseen. Lapset saivat itse kierrättää pahvia, lasia ja paperia aikuisen opastukselle. Matkalla näimme useamman roska-auton, joita ihastelimme kävellessämme.


Torstaina Naavametsä askarteli yhteisesti. Jokainen sai vuorollaan käydä painamassa taikataikinaan tähden kuvan, aivan kuin olisi pipareita leiponut. Tähdet tulevat myöhemmin koristamaan avaruushuoneen kattoa rakettien kanssa.


Perjantaina Naavametsän pienillä oli askartelupäivä. Pienet askartelivat adventtikynttilät painamalla omien sormien kuvan paperille ja liimaamalla sen alle kynttelikön valkoisesta huovasta. Osan kanssa ehdimme aloittamaan tonttuaskartelua. Tonttuaskartelussa tontun parta muodostui lapsen käden kuvasta ja lapset saivat liimata huopalakin ja piirtää tontulle hymyilevät kasvot. 

4-vuotiailla oli kielituokio. Kielituokiolla he harjoittelivat riimittelyä kuvakorttien avulla. Kuvakorttien avulla oli helppo keksiä, mitkä sanat ovat riimipareja keskenään. Riimittelyn lisäksi nelivuotiaat tutustuivat tavutukseen ja rytmitykseen omilla nimillään ja kuvakorttien avulla.

Pikkueskarit viettivät perjantaina myös kielituokiota. Kielituokiossa pikkueskarit jatkoivat riimittelyn harjoittelua kynätehtävän avulla ja kuvien avulla. Heidän tuli tietää, mikä kolmesta kuvasta oli annetun sanan riimipari. Riimittelyn lisäksi pikkueskarit tavuttivat sanoja.


Mukavaa viikonloppua toivottaa Naavametsän väki.