torstai 21. lokakuuta 2021

Tervetuloa Naavametsän avaruusasemalle

Uusi viikko alkoi musiikin parissa. Pienet vierailivat isojen musiikilla, jossa soivat niin rytmikapulat kuin ämpärirummut. Lauloimme yhdessä lapsille tuttuja sadelauluja, kuten Syksy tulla saa. Tutustuimme tulevaan Halloweeniin leikkimällä kummituksia harsojen alla taskulamppujen kanssa Kolme kummitusta laulun mukana.

Tiistaina Naavametsän pienet kurkkivat satusalkkuun. Satusalkusta löytyi monenlaisia kirjoja, joiden avulla tutustuimme eläimiin, väreihin ja muotoihin. Lapsia kiinnosti kovasti kirjoissa olevat kuvat ja he osasivat hienosti nimetä kirjassa olevia asioita.

3- & 4-vuotiaat ahersivat kynätehtävän parissa. Kynätehtävässä lasten tehtävänä oli värittää kuva ohjeen mukaisesti.
Vastaavasti pikkueskarit harjoittelivat matikkapalikoiden avulla käsitteitä ylin, alin, keskellä. Yhdessä molemmat ryhmät leikkivät matkalaukkuleikkiä, jossa oli mietittävä, mitä tavaroita tarvitaan mukaan matkalle. Oikeat esineet tuli asettaa matkalaukkuun ja väärät esineet sivuun.

Keskiviikkona oli liikuntapäivä. Pienten liikunnassa laulettiin Pikkujänö nukkuu ja lapset harjoittelivat pallon vierittämistä kaverille ja pallon heittämistä ämpäriin. Pallosade oli lasten ehdoton suosikki liikuntatuokiolla, kun pehmeät pallot satoivat maahan ja ne tuli kerätä takaisin ämpäriin.

Isojen liikunnassa harjoiteltiin QR-koodien käyttöä tabletin avulla. Jokainen sai vuorollaan koodata QR-koodin. QR-koodien takaa paljastui erilaisia liikuntajuttuja, kuten sammakkohyppyjä ja X-hyppyjä. Koodin takaa paljastuneella tavalla tuli siirtyä seuraavan koodin luokse.

Torstaina Naavametsässä leikin riemu kaikui huoneissa, kun lapset harjoittelivat vapaan leikin muodossa leikkitaitoja. Naavametsään muodostui nukkeleikki, jossa lapset hoitivat nukkeja, puhuivat puhelimessa ja katsoivat ohjelmia puhelimiltaan heijastaen arkielämää leikkiinsä.

Lapset ovat olleet kovasti kiinnostuneita avaruudesta ja lapset ovat lukeneet kovasti avaruusaiheisia kirjoja. Lasten kiinnostuksen kohteen mukaisesti Naavametsän avaruusasema on alkanut rakentua työhuoneeseen ja työhuoneeseen on muodostunut Naavametsän avaruusraketti, jonka avulla voi lentää avaruuteen ja käydä vaikka kuukävelyllä astronauttien tavoin.

Avaruusteeman innoittamana lapset pääsivät torstaina myös askartelemaa linnunradan planeettoja tulevan avaruushuoneen seinälle väriliituja apuna käyttäen. Olemme kovasti katselleen avaruuteen liittyviä videoita porukalla ja pohtineet, mitä kaikkea avaruudesta voi löytyä.

Perjantaina Naavametsän pienet katsoivat nukketeatteria koirasta ja possusta, joille syntyi riita lelusta. Nukketeatterin avulla oli helppo laskeutua tunnetaitoihin ja miettiä, miltä tilanne voisi tuntua itsestään.

3- & 4-vuotiailla oli askartelupäivä. He maalasivat vesiväreillä sateenvarjot sadepäivän iloksi.

Pikkueskareilla oli kynätehtävä ja ohjeen kuuntelua. Ohjeen mukaan tuli värittää sateenvarjo oikean väriseksi.

Oikein mukavaa syksyistä viikonloppua.