perjantai 29. lokakuuta 2021

Syyslomaviikko

Lapset ovat kovasti kyselleet Naavametsän Halloween-juhlien perään. Naavametsä viettää Halloweenia torstaina 4.11. ja jokainen lapsi saa halutessaan pukeutua naamiaisasuun.

Syyslomaviikko on Naavametsän puolella vietetty pienemmällä porukalla ja viikon aikana olemme keskittyneet vapaaseen leikkiin. Lapset ovat rohkeasti ideoineet omia leikkejään ja mieleistä puuhaa on löytynyt kaikille.

Sisäleikeistä lapsia on vetänyt puoleensa avaruusleikki avaruushuoneessa ja raketilla lentäminen. Kaukoputkella on ollut hyvä tiirailla tähtiä ja dublo-legoista on rakentunut komeita avaruusaluksia omaan leikkiinsä.

Koti- & lääkärileikki on viihdyttänyt toisella puolella Naavametsää. Puhelimet ovat soineet kovasti ja sukulaiset ovat soitelleet lasten leikeissä. Vauvoja on viety lääkäriin ja kissoja eläinlääkäriin. On taidettu ehtiä mummolassakin vierailla.

Lasten hienomotorisia taitoja on harjoiteltu leikkaustehtävien, värityskuvien ja palapelien muodossa. Lapset ovat tykänneet leikata autojen kuvia lehdestä ja liimata niitä paperille. Toinen hauska puuha on ollut halloween-koristeiden leikkaaminen. 

Perjantain lempitouhuksi nousi majaleikki sekä rooliasut. Rooliasut siivittävät lapset hyvin viikonloppuun ja halloween tunnelmiin. Roolileikistä löytyi poliiseja ja eläimiä sekä sammutettava tulipalo.

Ulkona leikkiessä vesi- ja mutaleikit ovat vieneet lapset mukanaan ja avaruuskiviä on alkuviikosta kaivettu esiin. Loppuviikosta lapset saivat uudet rekat käyttöönsä ja niillä ajelu on ollut hauskaa.

Mukavaa viikonloppua, ensi viikolla palaamme arkeen.