perjantai 8. lokakuuta 2021

Eläinten viikko

 Viikolla olemme viettäneet eläinten viikkoa. Olemme tutustuneet eri eläimiin ennen ruokaa lukemalla eläimistä ja olemme huomanneet, kuinka eläimillä on samanlaisia tunteita kuin meillä ihmisillä. 

Maanantaina Naavametsän pienet harjoittelivat Ipadilla kuvaamista. Jokainen lapsi sai valita kaksi pehmoeläintä, joista he nappasivat itse kuvan. Eläinpehmot olivat pehmoisia ja mieluisia.

3- & 4-vuotiaat harjoittelivat leikkaamista ja liimaamista eläinkuvien avulla. Lapset saivat leikata ja värittää maatilaneläimiä ja eläimet koristavat nyt Naavametsän eteistä.

Pikkueskarit viimeistelivät vuorovaikutusleikkinsä. Oravatiimin tehtävänä oli tunnistaa liinan alla piilossa oleva esine ja lapset tunnistivat esineet hienosti. Toisena tehtävänä oli kuunnella annetut ohjeet ja koskettaa annetulla ruumiinosalla ämpäriä. Hankalinta taisi olla saada molemmat jalat ämpäriin. Loppuun Oravatiimi leikki toivomaansa leikkiä - patsasleikkiä.

Tiistaina oli oikein jännittävä päivä, kun pelastuslaitos vieraili Naavametsässä. Ihmettelimme paloautoa, sen varusteita sekä palomiesten varusteita. Utelimme kovasti, millaista on palomiesten työ ja kuinka monta paloa he ovat sammuttaneet. Kotiin lapset saivat paloautoheijastimet. Kaikista jännittävintä taisi olla paloautossa käyminen palomiesten avustamana.

Keskiviikkona jokainen lapsi sai tuoda päiväkotiin oman eläinpehmolelun eläinten viikon kunniaksi. Naavametsän pienet lauloivat eläinaiheisia lauluja yhdessä omien eläinpehmojen kanssa. Piippolan vaari hoiti laulussa lasten tuomia pehmoleluja ja Pikkujänö nukkuu laulussa pikkujänöillä oli oma pehmolelu kainalossa.

Nelivuotiaat saivat kertoa omasta eläinpehmosta, jonka olivat tuoneet mukanaan hoitoon. Lapset miettivät yhdessä, mistä minkäkin eläimen tunnistaa. Loppuun lapset harjoittelivat vastakohtia Mikki & Minni Hiiri korttien avulla sekä lapset lajittelivat värikkäitä eläimiä oikean värisiin kasoihin.

Pikkueskareilla oli jännittävä päivä. Retkipäivän aikana pikkueskarit vierailivat Emolan metsässä, jossa jokainen sai kuvata Ipadilla syysaiheisen taulun ja viedä tauluun keräämät aarteet kotiin. Emolan metsän leikkien jälkeen pikkueskarit suuntasivat hiekkakentälle jumppaamaan eri eläinten tavoin Kuka pelkää mustekalaa sekä Eläintarha leikkien avulla.

Torstaina pienet jumppasivat puolestaan eläinten avulla. Mietimme yhdessä miten erilaiset eläimet liikkuvat ja ääntelevät. Loppuun tanssimme Pikkujänö nukkuu laulun tahtiin lapsien toiveesta. Kyseisestä kappaleesta on tainnut muodostua pienten suosikkilaulu.

Nelivuotiailla oli ulkoliikuntaa. Alkuun lapset leikkivät Koirat koppiin leikkiä, jossa yksi vuorollaan huusi "koirat koppiin!" ja kaikkien täytyi tämän jälkeen vaihtaa paikkaa toisen kanssa ja ilman paikkaa jäänyt oli seuraava huutaja. Ulkoliikuntaan rakentui temppurata, jossa oli liukumäki, tasapainottelua ja hyppimistä.

Pikkueskarit harjoittelivat pikkueskarituokiolla oman nimen ensimmäistä kirjainta. Lapset pääsivät piirtämään riisiin omaa kirjaintaan ja harjoittelemaan sen oikeaa piirtämistä. Pikkueskarit miettivät yhdessä, mitkä sanat ja asiat alkavat omalla alkukirjaimella. 

Perjantaina majaleikit valtasivat Naavametsän tilat. Autojen avulla muodostui poliisi- & rosvoleikki poliisien tehdessä tiesulkuja ja rosvojen yrittäessä päästä vankilasta vapauteen. Ponit asuivat yhdessä majassa ja ratsastivat kilpaa. Komeat laivat ja alukset rakentuivat pikkulegoista.

Mukavaa viikonloppua, ensi viikolla jatkamme uusien touhujen parissa.