perjantai 24. syyskuuta 2021

Viikko täynnä liikuntaa

 Naavametsän pienten viikko alkoi ohjatulla leikillä ja piirtämisellä. Pienet leikkivät aikuisen kanssa kotikeittiöllä ja astioilla, joista syntyi mukava ääni. Tämän lisäksi lapset piirsivät innokkaasti kynillä ja liiduilla paperille.

3- & 4-vuotiaat askartelivat siilit luonnonmateriaaleja apuna käyttäen. Ensimmäinen tehtävä oli leikata siili irti kartongista ja tämän jälkeen liimata viime viikolla ulkoa kerättyjä havunneulasia siilin piikeiksi. Jokainen ryhmän lapsi sai vuorollaan osallistua myös siilin pesän värittämiseen ja liimata pesään lehtiä pehmikkeeksi siilien talvihorrosta varten.

Pikkueskarit viettivät maanantain Naavametsän läheisellä kentällä liikkuen yleisurheilun tavoin. He juoksivat kentällä ja harjoittelivat erilaisia heittoja - pallon, keihään ja frisbeen heittämistä.

Tiistaina Naavametsän pienet tutustuivat satusalkkuun. Jokainen sai vuorollaan kurkistaa satusalkkuun ja valita mieleisensä kirjan. Tällä kertaa satusalkku oli täytetty eläinaiheisilla kirjoilla, joiden avulla eläimet tulivat lapsille tutuksi ja kävimme yhdessä läpi, kuinka eläimet ääntelevät.

3- & 4-vuotiaat tutustuivat syksyyn ja syksyn merkkeihin Naavametsän pihalla. Pihalle oli piilotettu syksyaiheisia kuvia, joita lapset saivat etsiä. Kuvien etsinnän jälkeen jokainen lapsi sai tehdä oman syysaiheisen taulun pahvisten kehysten sisälle ja ikuistaa kuvan tabletilla kuvaamalla.

Pikkueskareilla oli pikkueskari-tuokio tiistaina. Tuokiossa pikkueskarit tutustuivat erilaisiin muotoihin - kolmio, ympyrä, neliö ja suorakaide. Lapset etsivät työhuoneesta eri muotoja ja kuinka muodot näkyvät arkipäivässä. Seuraava tehtävä tuokiolla oli leikata muodot irti paperista ja tehdä neljää muotoa käyttämällä sekä puu että talo. Viimeiseksi pikkueskarit piirsivät muotoja tietyllä värillä annetun ohjeen mukaisesti.

Lapset innostuivat tiistaina rakentamaan ulos oman esteratansa, jota pitkin oli hauska kulkea - tasapainotella ämpäreiden ja kivien päällä, mutkitella köyden mukana ja puhdistaa lelulaatikkoa omaa vuoroa odottaessa.

Keskiviikkona pienet askartelivat oravat. Lapset saivat rypistellä silkkipaperia ja liimata rypistellyn silkkipaperin oravan häntään tehden oravan hännästä ihanan pörröisen näköisen ja lopuksi vielä lapset saivat piirtää oravalle silmät ja hymyilevän suun. Oravat kiipeilevät Naavametsän seinillä valmistautuen tulevaan talveen.

3- & 4- vuotiailla oli keskiviikkona leikkipäivä. Olohuoneen leikeiksi syntyivät autoleikki, jossa autot päristelivät kovaa vauhtia ympäriinsä pelastaen muita, osa rakensi clikseillä hienoja taideteoksia ja erään pöydän alta löytyi kotileikki, jossa hoidettiin nukkeja.

Pikkueskarit jatkoivat Oravatiimin parissa eli vuorovaikutusleikkiä. Vuorovaikutusleikissä tällä kertaa tutustuttiin kaveritaitoihin paremmin kulkemalla kaverin jalkojen välistä ja leikkimällä lohikäärmettä. Lohikäärmeessä yksi oli vuorollaan lohikäärmeen pää ja muut olivat hänen takanaan liinan alla piilossa lohikäärmeen mutkitellessa huoneessa lohikäärmeen pään johdolla. Tämän lisäksi lapset pääsivät leikkimään laiva on lastattu -leikkiä. 

Torstaina pienillä oli musiikkiliikuntaa. Musiikkiliikunnassa lapset hyppivät, pyörivät ja lensivät pienen pieni sade, pikkuiset kultakalat, mä olen robotti sekä pyörin, pyörin laulujen mukana. Parasta kaikista taisi olla pomppiminen ja pyöriminen aikuisten kanssa.

3- & 4- vuotiaille oli kentällä liikuntavuoro. Lapset juoksivat kentällä ja hyppivät esteiden yli pieniä pomppuja. Tämän lisäksi tiedossa oli keihäänheittoa ja frisbeen heittelyä kentällä, missä tilaa riitti.

Pikkueskarit jatkoivat vuorovaikutusleikkiä. Vuorovaikutusleikissä oli vuorossa ohjeiden kuuntelua ja toteuttamista. Lapset saivat kaksiosaisia ohjeita, jotka tuli toteuttaa ja he rakensivat matikkapalikoista torneja ja rakennelmia annettujen ohjeiden mukaisesti.

Perjantaina oli musiikkipäivä. Eläinkäsinuket vierailivat pienten musiikilla ja pienten musiikilla laulettiin eläinaiheisia lauluja, kuten Piippolan vaari ja pikkukoira laulaa. Eläinkäsinuket olivat osasta jännittäviä, mutta laulujen avulla eläimistä tuli tuttuja ja niitä oli kiva silitellä ja halia.

Isojen musiikilla puolestaan laulettiin syksyaiheisia lauluja. Ämpärirummut soivat tällä kertaa yhdessä kaverin kanssa ja haettiin oikeaa rytmiä Syksy tulla saa laulun avulla. Liikunnallisina lauluina tuokiolla olivat Jättiläisen mietteitä, jonka avulla lämmiteltiin omaa kroppaa ja pääsimme tutkimaan maailmaa Muumipeikon kanssa Pieni iloinen tie -laulun mukana. Loppurentoutuksena toimi Meren aave, jonka aikana aikuiset hulmuttivat harsoa lattialla makaavien lasten yllä.

Mukavaa syksyn jatkoa kaikille. 🍁🍁