perjantai 10. syyskuuta 2021

Syyskuun toinen viikko

 Naavametsässä on aloittanut kaksi uutta Naavametsäläistä, oikein paljon heille tervetuloa osaksi Naavametsän arkea. 

Naavametsän pienet aloittivat viikkonsa leikkimällä, rakentamalla palapelejä ja tutustumalla uusiin Naavametsäläisiin.

3-4 -vuotiailla oli askartelupäivä. Naavametsän seinille kohosi upeita ruskan sävyisiä vaahterapuita. Lapset maalasivat vaahteralehdille ja painoivat niiden muodot paperille. Puuha oli hauskaa ja oikein mieluista.

Pikkueskareilla oli vuorossa kielituokio. Kielituokiolla pikkueskarit opettelivat toimimaan ohjeiden mukaisesti, rakensivat ohjeiden mukaisia torneja palikoista ja leikkivät vahtikoira-leikkiä.


Tiistaina Naavametsän pienet tutustuivat leikin ja musiikin kautta syksyyn. Naavametsän olohuoneeseen oli kätketty syksyisiä kuvia, joita etsimme yhdessä ja kävimme läpi, mitä syksyisiä kuvia kukin löysi. Kuvien etsinnän jälkeen kuuntelimme Pienen pieni sade -laulun Siinan taikaradiolta. Lapset taputtivat ja hyppivät musiikin tahdissa ja halusivat yhä uudestaan ja uudestaan etsiä kuvia.

3-4 -vuotiailla oli puolestaan kielituokio. Kielituokiolla lapset opettelivat toimimaan ohjeiden mukaan erilaisten leikkien avulla. He laittoivat hernepussin ohjeen mukaan tietyn kehonosalle ja leikkivät vahtikoiria ja lentää lentää -leikki eli lentävien eläinten kohdalla liikkumista. 

Pikkueskareilla oli pikkueskari -tuokio. Pikkueskarilaiset harjoittelivat kynän käyttöä, opettelivat oikeaa ja vasenta ja värittivät tehtävässä lentävää perhosta. Tehtävänä oli värittää perhonen ja vahvistaa perhosen lentoreitti oikealta vasemmalle.


Keskiviikkona Naavametsän pihalle oli piiloutunut Muumeista tuttuja hahmoja - Muumipeikko, Niiskuneiti, Nipsu, Haisuli ja Hemuli. Kuvasuunnistimme ulos piiloutuneiden muumihahmojen avulla. Jokainen sai itselleen paperin, jossa oli piiloutuneiden Muumien kuvat. Kun ulkoa löysi oikean hahmon, hänen kohdalle laitettiin rasti. Muumit olivat oikein eläväisiä ja niiden piilopaikat vaihtuivat innokkaiden lapsien siirrellessä heitä piilosta toiseen.


Torstaina Naavametsässä oli musiikkia. Niin isot kuin pienet soittivat ämpärirumpuja ja lauloivat omissa ryhmissään syksyaiheisia sadelauluja. Pienillä laulut keskittyivät Siinan taikaradion sade -lauluun sekä tiistailta tuttuun Pienen pieni sade -lauluun. Ämpärirumpu oli mielenkiintoinen ja se soi hienosti myös pienillä. Isommille ämpärirummut olivat tutut ja he lauloivat mm. Litinöitä lätinöitä -laulua, jonka aikana rummut soivat sekä kaksi pientä peikkolasta ja lähtekäämme metsään. 


Perjantaina Naavametsän pienet tuputtivat vaahteralehtimuotin avulla paperille vaahteralehden kuvan. Tuputtaminen oli osalle haastavaa ja hauskempaa oli maalata sormin tuputtamisen sijasta, osa puolestaan innostui tuputtamaan eikä olisi millään malttanut lopettaa tuputtamista.

Naavametsän pikkueskarit painoivat pihlajanlehtiä paperille. He maalasivat ensin pihlajanlehden ja painoivat sen muodot sitten paperille. Lopuksi he pistivät pensselin avulla punaiset pihlajanmarjat painamilleen lehdille.

3-4 -vuotiailla oli leikkipäivä. Leikeissä oli rakentelua palikoilla ja legoilla sekä nuket ja hevoset pääsivät tanssimaan ja juhlimaan discoon.


Mukavaa syksyistä viikonloppua. 🍂